Košarka: Turbić sa šest trojki doneo pobedu KK „Topola“

Košarkaši Topole su nakon pobede u Inđiji proteklog vikenda u 3. kolu Srpske lige-sever dočekali ekipu Slovena iz Rume i obradovali svoje navijače zabeleživši i prvu pobedu na svom terenu u novoj sezoni. Na kraju bila je to još jedna teška utakmica za izabranike Mikloša Benčika, ali je  izvojevana vrlo važna i zaslužena pobeda rezultatom 70:62.

KK TopolaUtakmica je počela kao i prethodna, 3 minute igrači i jedne i druge ekipe nisu mogli da postignu koš, a prve poene na utakmici postigao je najefikasniji igrač kod gostiju na ovom susretu Pešaković (15 poena). Odmah potom usledila su dva dalekometna hica kapitena Radovića za vođstvo Topole od 6:2. Ipak prva četvrtina je pripala gostima iz Rume koju su rešili u svoju korist 15:13. Sve koševe u ovom periodu igre za domaći tim postigli su Ognjen Prlja (7 poena) i Marko Radović (6 poena).
Drugi period igre je čini se bio i odlučujući za domaći sastav da se stvori možda i presudna prednost koja je na kraju bila nedostižna za goste i da se upiše još jedna pobeda. Iako igra u napadu nije bila tečna, mučili su se Topolčani da pronađu put ka košu protivnika, odbrana plavo-belih je u 2. četvrtini na visokom nivou, pa ekipa iz Rume punih 7 minuta nije uspela da probaci loptu kroz koš Topole. Napravljena je serija od 13:0 (26:15) uprkos problemima u napadu. Rumljani su se malo popravili u finišu poluvremena, pa se na veliki odmor otišlo sa vođstvom Topole od 33:27.
11781668_1001865113177219_3003833297565981693_nU drugom poluvremenu ponovo igra sa dosta oscilacija što se tiče igrača Topole. Od sjaja do očaja i obrnuto. Nikako Topolčani nisu uspevali da prelome utakmicu, u nekoliko navrata vodili su 9 razlike, a onda početničkim greškama dozvoljavali upornim gostima iz Rume da se potpuno vrate u meč i učine ovaj susret zanimljivim za gledanje i pitanje konačnog pobednika. U drugom poluvremenu razigrao se i mladi Adis Turbić koji je bio nezapažen u prvih 20 minuta igre (postigao svega 3 poena). Ekslodirao je u nastavku, upisao 22 poena (6 trojki) i uz standardno dobre tokom celog susreta iskusne Radovića i Prlju bio najzaslužniji što su Topolčani upisali drugu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu iz tri odigrana susreta. Najefikasniji igrač utakmice bio je Turbić sa 25 postignutih poena, Prlja je dao 16, a kapiten Radović 13 poena (4 trojke). U ekipi Slovena Pešaković je ubacio 15, a Brkić i Marković po 11 poena.
Košarkaše Topole u 4. kolu Srpske lige – sever očekuje teško i nezgodno gostovanje u Vrbasu istoimenom domaćinu gde po pravilu uvek pružaju dobre partije, pa ne sumnjamo da će tako biti i ovog puta.

Autor: Goran Medar

 

 

 

Jedan komentar

  1. Treba spomenuti i navijanje koje se znatno razlikuje od prethodnih sezona……naime nekom sa strane bi utisak ponešen sa košarkaške utakmice u Bačkoj Topoli možda mogao da predoči lošu sliku o klubu, ljudima i gradu. Rukovodioci kluba su nemoćni prema ispadima mržnje ,nevaspitanja upućenim sudijama, protivničkoj ekipi a ponekad čak i domaćim igračima. Najžalosnije što sve potiče od osobe koja je u srodstvu sa najboljim igračem………i zbog toga uprava ne čini ništa plašeći se da će na taj način povrediti svog košgetera. Ne upitate li se možda da tom mladom čoveku činite medveđu uslugu ? Mora se znati red, bez reda nastaje anarhija i dolazi do propasti ( čini li vam se poznato ? ).
    Svi koji su uz ovaj klub duži niz godina ne pamte ovako nešto na tribinama, osim naravno od preambicioznih roditelja koji po svaku cenu žele da im deca postanu čuveni košarkaši pa u afektu sudije nazivaju svakakvim imenima A i ovo je uglavnom vezano za mlađe kategorije u klubu.
    Moralo bi u klubu da se poradi i da se malo popriča sa “ navijačem „. Ne moramo zbog jednog svi da izađemo na loš glas.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *