Košarka: Topolčanke trijumfovale sa 41 poenom razlike

Odigrano je 6. kolo 2 ženske lige Srbije, a Topolčanka je dočekala ekipu Proletera iz Novog Sada i zabeležila ubedljivu pobedu rezultatom 92:51.

Domaće košarkašice u želji da se iskupe za prošlonedeljni poraz i nešto slabiju igru počele su utakmicu silovito i prvu deonicu rešile u svoju korist sa 29:9. U 2. četvrtini vodila se ravnopravna borba što pokazuje i rezultat od 15:15. Na početku 2. poluvremena bačkotopolske žuto-crne podižu nivo dbrane na još viši nivo i 3. kvartal susreta dobijaju ubedljivo 31:14 (75:38). Napad je takođe funkcionisao besprekorno u ovom delu igre. U poslednjih 10 minuta susreta trener domaćih Mirko Kujundžić šansu je pružio mlađim igračicama koje su opravdale ukazanu šansu i rešile ovaj deo utakmice u svoju korist sa 17:15. Utakmica je bila zanimljiva iz aspekta što je Topolčanka ovaj meč igrala sa svih 12 igračica koje su pokazale i dokazale da se ekipa postepeno uigrava, a posebno raduje efikasnost.

U ekipi Topolčanke najefikasnija je bila Martina Kujundžić sa 23 poena, a poen manje je upisala Dragana Kekezović. U narednom kolu Topolčanka gostuje ekipi Sivca.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *