Košarka: I pored poraza Topolčani su pružili dobru partiju

Trener Benčik na utakmicu 19. kola Prve srpske lige-sever u košarci ophrvan kadrovskim problemima sa svega osmoricom igrača, trojicom iskusnijih (Kaćanski, Vukolić i Prlja) i petoricom golobradih dečaka otputovao je na teško gostovanje u Žitište ekipi Svetog Đorđa.

I pored poraza od 93:85 Topolčani su i u ovako oskrnavljenom sastavu pružili dobru partiju i dostojan otpor protiv favorizovanog, iskusnog domaćeg sastava i bili ravnopravan takmac tokom većeg dela utakmice. Ovo je bila dobra prilika za mlađane Čekea koji se vratio iz povrede loma prsta, Slavčeva, Onasogu, pa i najmlađeg među njima Iliju Diklića da dobiju veću minutažu u ovom susretu. Nisu razočarali. Normalno bilo je i grešaka, ali sigurno u ovakvim utakmicama na greškama se i uči, sa jačim rivalima stiču neophodno iskustvo za kasnije. Što se tiče samog susreta domaći košarkaši su tokom 1. poluvremena u tri navrata sticali 12 poena prednosti, ali je ekipa Topole svaki put uspevala da se vrati. Ipak zahvaljujući najboljem igraču domaćih Tomiću i centru Ugrčiću u finišu 1. poluvremena ekipa Svetog Đorđa je na veliki odmor otišla sa dvocifrenom prednošću 47:35. 2. poluvreme sjajno je otvorio Nebojša Kaćanski sa 9 vezanih poena i ponovo vratio svoj tim u igru. Usledilo je nekoliko minuta praznog hoda u igri Topole što je bilo i razumljivo zbog skraćenog rostera i umora igrača što je iskusna ekipa iz Žitišta iskoristila i napravila maksimalnih +15. Nisu poklekli Topolčani i nije ih pokolebao rezultat na semaforu. U poslednji period igre su ušli još hrabrije i odvažnije i polako topili prednost rivala. Na minut pre kraja utakmice došli su na samo 3 poena zaostatka. Prlja, a nekoliko sekundi kasnije i Kaćanski morali su da napuste teren zbog 5 ličnih grešaka i tu su potonule sve lađe da se možda dođe i do neočekivanog trijumfa na ovom gostovanju. Najbolju utakmicu u ovoj sezoni za ekipu Topole odigrao je Nebojša Kaćanski koji je ubacio 28 poena i bio nerešiva enigma za domaće igrače, a veliki doprinos na ovom susretu su pružili i Ognjen Prlja sa 22 i Radoš Vukolić sa 20 poena. U ekipi Svetog Đorđa bi trebalo izdvojiti Tomića koji je ubacio 26 poena i bio najzaslužniji za pobedu svog tima kao i Stanića sa 19 poena.

U subotu 10.03.2018. godine sa početkom od 19.00 časova košarkaši Topole na svom terenu dočekuju poslednjeplasirani tim na prvenstvenoj tabeli, ekipu Radničkog iz Kovina koju su savladali u prvom delu prvenstva lako i ubedljivo. Ekipa Radničkog u ovom kolu savladala je Dunav iz Apatina i sigurno će doći u Bačku Topolu da proba da zabeleži trijumf kako bi se spasli od onog najgoreg, a to je ispadanje iz lige. Zbog toga je neophodna ogromna podrška sa tribina i vetar u leđa izabranicima Mikloša Benčika da u ovom susretu zabeleže pobedu koja bi im bila od ogromnog značaja u finišu prvenstvene trke. Pre ovog susreta od 17h košarkašice Topolčanke u okviru 20. kola 2. ženske lige Srbije ugostiće ekipu Rume.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *