Košarka: KK, ,Vrbas“ – KK ,,Topola“ 88:68

Košarkaši Topole su u 4. kolu prve Srpske lige-sever na gostovanju u Vrbasu pretrpeli ubedljiv i zaslužen poraz od domaćina 88:68. Posle dve vezane pobede niko u klubu nije mogao ni pretpostaviti da Topolčanima u ovom susretu neće polaziti ništa od ruke, pa su tako pružili najlošiju partiju od starta prvenstva, dok su Vrbašani bili vrlo šuterski raspoloženi, što pokazuje podatak od 88. ubačenih koševa najboljoj odbrani lige, a pogodili su čak 11. trojki na ovom susretu.

KK TopolaTopolčani su bili samo ravnopravan rival raspoloženim domaćinima u prvih 3-4 minuta utakmice kada su i imali prednost od 7:4. Od tog trenutka Vrbašani preuzimaju konce igre u svoje ruke i prvu deonicu igre rešavaju u svoju korist 17:10. Košarkaši Topole u napadu nisu ništa mogli da pogode, dok su na drugoj strani Vrbašani nemilosrdno rešetali koš Topole, pa je veoma brzo na semaforu zasijao rezultat 25:10 za domaći tim. Odbrana Topole jednostavno nije pronašla načina da zaustavi raspoloženi trio Vrbasa Marinkovića, Djurovića i Lazovića koji je postigao 5 trojki. Već do poluvremena Vrbas je stekao ozbiljnu prednost u svoju korist, vodili su sa 39:26. Kada se očekivalo da Topolčani u nastavku krenu čvršće i angažovanije, usledio je kontraefekat. Posle samo 2. minuta igre u 3. četvrtini Vrbas pravi mini seriju od 8:0 i odlazi na +21. Sredinom ovog perioda igre Vrbas je stvorio i najveću prednost na ovom susretu +25 (60:35) i već tada je bilo jasno da će košarkaši Topole pretrpeti ubedljiv poraz. U poslednjoj četvrtini treneri obe ekipe Marković i Benčik šansu su pružili mladim snagama i budućnosti svojih klubova i igračima sa manjom minutažom. Ovaj period meča protekao je u ravnopravnoj igri oba rivala, što pokazuje i rezultat poslednje četvrtine od 22:22. Na kraju zalužena pobeda Vrbasa nad indisponiranim Topolčanima na ovom susretu od 88:68.

U sledećem 5. kolu prve srpske lige-sever na programu je derbi koji se igra u Bačkoj Topoli. U goste košarkašima Topole dolazi zasad neporažena ekipa Dunava iz Apatina koju predvodi iskusni Predrag Šuput, nekadašnja udarna snaga beogradskog Partizana i dugogodišnji internacionalac koji je nastupao za nemački Bamberg i zagrebačku Cedevitu. Ovaj susret je na programu u petak 28.10.2016. godine, a početak je zakazan za 17 sati u velikoj sali OŠ,,Čaki Lajoš“.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *