KORAĆ OPRAVDAO ULOGU FAVORITA

Košarkašice Topolčanke kao osvajačice Kupa Vojvodine imale su tu čast i zadovoljstvo da u četvrtfinalu Kupa Srbije na svom terenu dočekaju i ugoste višestrukog prvaka države i osvajača Kupa Srbije, možda i najorganizovaniji klub u ženskoj konkurenciji na našim prostorima, ekipu Radivoja Koraća iz Beograda.

Ekipa iz Beograda bila je pravi magnet za naše sugrađane,pa tribine sale OŠ „Čaki Lajoš“ nisu odavno bile ovako popunjene kada je ženska košarka u našem gradu u pitanju. „Radivoj Korać“ je opravdao ulogu favorita i na kraju slavio pobedu rezultatom 95:61, tako da će se za mesec dana sa još tri ekipe boriti za trofej „Milan Ciga Vasojević“. Jedno lepo košarkaško veče su priredili akteri ovog četvrfinalnog susreta Kupa Srbije u kojem je publika uživala od prve minute pa sve do samog kraja kada ih je nagradila gromkim aplauzom za prikazano na terenu.

Što se tiče naših devojaka pružile su onoliko koliko su i mogle u ovom trenutku.Nisu se štedele,dale svoj maksimum,ipak vidi se tu razlika u kvalitetu. Solidan i žilav otpor su pružile u prvom poluvremenu koje su gošće rešile u svoju korist 50:36. Ako se uzme u obzir da su žuto-crne u ovom periodu igre imale čak 17 „prodanih“ lopti, uz to i nekoliko promašenih slobodnih bacanja rezultat prvih 20 minuta igre bio bi još povoljniji.

U nastavku utakmice do izražaja je došla bolja fizička spremnost i veći izbor igračica sa klupe koje poseduje trenutno trećeplasirana ekipa Prve lige Srbije, pa je ekipa Koraća do kraja pojačala tempo i slavila sa ubedljivih 95:61. Kod domaćeg sastava izdvojile su se dve najiskusnije sa po 17 ubačenih poena kapiten Jelena Zorić i Ivana Smiljanić. Trebalo bi istaći i to da je prvenstvo Prve lige Srbije u punom jeku, dok je ekipa Topolčanke još na pauzi i prvenstvo nastavlja tek za tri nedelje.

Trener Šegrt nakon ovog susreta bio je zadovoljan izdanjem svojih izabranica i ovaj susret mu je mnogo značio i bio dobra priprema za nastavak prvenstva gde Topolčanka cilja najviše ambicije,a to je osvajanje prvog mesta i plasman u 2.ligu Srbije.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *