KOMŠIJSKI DERBI PRIPAO NAŠIM DAMAMA

Derbi 3.kola 2 ŽLS koji je ujedno bio omšijski odigran je u Srbobranu gde je Topolčanka zabeležila i drugi trijumf u ovogodišnjem prvenstvu nakon startnog neuspeha.Naše devojke su u jednoj pravoj rovovskoj borbi slavle na kraju sa 69:61.Prava je šteta što ovako jedan odličan i kvalitetan meč nisu mogli da isprate ljubitelji magične igre pod obručima.

Dobro je trener Šegrt prostudirao tokom prošle sedmice ekipu Srbobrana i odlično pripremio svoj tim za susret.

Devojke u žuto-crnim dresovima od prve sekunde zaigrale su agresivno u odbrani i raznovrsno u napadu i prvu deonicu susreta završili sa dvocifrenom prednošću – 22:10.Još žešće su zaigrale u 2.četvrtini i na 3 min. pre kraja poluvremena došle do maksimalnih +21 (41:20).U finišu poluvremena usledila je serija 7:0 domaćih košarkašica,pa se na veliki odmor otišlo sa rezultatom 43:30 za Topolčanku.

U nastavku susreta pad u igri Topolčanke što koristi ekipa Srbobrana koja dobija 3.deonicu,pa je pred poslednji kvartal rezultat na semaforu glasio 56:51 za naš tim.

Na 6 min. pre kraja domaće su uspele da stignu i do izjednačenja,ali im je to bilo sve na ovom susretu.Prvo je poentirala Ivana Smiljanić za naš tim,a potom je najmlađa u ekipi trenera Dejana Šegrta uz zvuk sirene za kraj napada Sofija Repček je ubacila trojku za uvod u konačnu pobedu.

Ono što sigurno raduje uz trijumf na teškom terenu u Srbobranu,gde će gostujuće ekipe teško dolaziti do bodova,u ekipi Topolčanke čak 5 igračica je upisalo dvocifren broj pogodaka. Najefikasnija je ponovo bila Ivana Smiljanić kao i prethodne nedelje koja je ubacila 22 poena. Možda i junak večerašnje pobede mlađana Sofija Repček ubacila je 13, kapiten Jelena Zorić 12 (sve u 1.pol) dok su iskusna Slađana Radulović (10 asistencija) i Sonja Zorić (3 trojke) ubacile po 11 poena.U ekipi Srbobrana Dragana Kekezović koja je do pre dve godine nosila dres Topolčanke ubacila je 17 poena.

U narednom kolu Topolčanka u subotu 23.10.2020. sa početkom od 17 h dočekuje ekipu Sloge iz Požege.

Autor: Goran Medar

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *