KK,,Topola“-KK,,Akademik“ (Srbobran) 78:89

U derbiju 19. kola Prve srpske lige-sever košarkaši Topole nisu uspeli da prirede još jedno veliko iznanađenje i savladaju još jednog favorita.

kk topolaPoraženi su na svom terenu od drugoplasiranog Akademika iz Srbobrana sa 89:78. Utakmica je opravdala epitet derbija, jer su oba rivala prikazala kvalitetnu igru, a najslabiji akter susreta bio je ponovo arbitar Knežić iz Vrbasa koji je i u prošlom kolu na gostovanju u Apatinu, lideru prvenstva delio Bačkotopolčanima (ne)pravdu, pa je tako izazvao na sebe revolt i bes objektivne bačkotopolske publike koja dobro poznaje i razume se u ovu igru, te je nekoliko puta tokom meča nagrađen salvom zvižduka domaćih navijača. I to nije prvi put, kada god je sudio Topolčanima izazivao bi gnev kako kod igrača, tako i na klupi, pa bi uprava kluba morala ozbiljno da razmisli i uputi dopis na adresu KSV da ih ovaj čovek u širokom luku zaobiđe. Što se tiče same utakmice kvalitet igre je bio na veoma visokom nivou. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, a 1. poluvreme pripalo je gostima iz Srbobrana 38:43. Početak 2. poluvremena u potpunosti je pripao košarkašima Topole. Nošeni podrškom sa tribina, posle trojki Kaćanskog i Hinića i sjajne odbrane Cvjetkovića gde je uzeo dve lopte beku gostiju, a zatim i lagano poentirao veoma brzo Topola je stekla prednost od 5 poena viška. Kontrolisala je zbivanja na parketu do minut ipo pre kraja 3. deonice. Ipak Srbobranci posle jednog sumnjivog faula i pogodaka sa linije slobodnih bacanja pred poslednjih 10. minuta igre stekli su minimalnu prednost (58:59). Ključni detalj utakmice desio se na samom početku poslednjeg kvartala. Ognjen Prlja koji je bio raspoložen za igru i zadavao glavobolje svojim čuvarima i treneru gostiju Antiću, kao i pre dve nedelje u duelu sa Vrbasom, pravi drugi nesportski prekršaj što je ujedno za njega značio i kraj ovog zanimljivog susreta. Na sve to nadovezale su se i dve trojke beka gostiju Živanovića, koje su bile i jedine za ekipu Akademika na ovom meču. Na drugoj strani Kaćanski u najboljoj nameri da vrati svoj tim u rezultatski egal promašuje dva teška šuta i gubi dve lopste u napadu što Srbobranci znalački koriste i stiču nedostižnu prednost u samom finišu utakmice za veoma važan trijumf i nastavak trke u borbi za 1. mesto i plasman u viši rang 2 MLS sa ekipom Dunava 2014 iz Apatina. Mićin sa 19 i Živanović i Marić sa po 17 ubačenih poena su najzaslužniji za pobedu Akademika na ovom veoma teškom gostovanju po njih, dok je u Topoli najefikasniji bio Miloš Savić sa 18, a Kaćanski i Hinić su ubacili po 12 poena. U narednom 20. kolu košarkaše Topole očekuje gostovanje u Novoj Pazovi istoimenom domaćinu, koja ih je u prvom delu prvenstva neprijatno iznenadila i savladala ih u Bačkoj Topoli. Sada je prilika za revanš.

Obe ekipe nalaze se na sredini prvenstvene tabele sa identičnim skorom 8-11. Trener Benčik na ovom susretu neće moći da računa na Hinića i Adama Lackovića, a u tim se posle skoro mesec dana pauze zbog povrede skočnog zgloba vraća mladi Adis Turbić.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *