KK,,Topola“ DVA GOSTOVANJA DVA PORAZA

Košarkaši Topole su se sa dva uzastopna gostovanja vratili praznih šaka. U Rumi i Žitištu pretrpljeni su minimalni porazi uprkos prikazanoj solidnoj i dobroj igri naročito u Žitištu.

kk topolaU nedelju u okviru 16. kola Prve srpske lige-sever Topola je na gostovanju u Rumi pretrpela poraz od ekipe Slovena 73:70. Bila je to utakmica u kojoj je vladala rezultatska neizvesnost od prve do poslednje sekunde susreta. Celo vreme ekipe su se smenjivale u vođstvu. Nijedna ekipa nije uspevala da napravi neku opipljiviju prednost i u takvoj rezultatskoj klackalici sretniji i spretniji su bili domaći košarkaši koji su na kraju slavili važnu pobedu, koja će im biti od velike važnosti u borbi za opstanak. Ruku na srce, nebi bilo nezasluženo da su slavili i Topolčani, koji su preko Drčelića imali šansu da izbore produžetak. Njegov šut van linije 6,75 m u poslednjoj sekundi nije završio u košu rivala. Bila je to jedna prava prvenstvena utakmica gde su obe ekipe želele da zabeleže trijumf, pa je u toku susreta ispoljeno dosta nervoze na obe strane tako da su sudije dodelile na ovoj utakmici čak 7 tehničkih grešaka (3 domaćinu i 4 košarkašima Topole Cvjetkoviću i Prlji zbog flopinga, a Kaćanskom i Turbiću zbog prigovora).

Posle samo 48h usledio je novi susret i novi ispit za izabranike Mikloša Benčika. Gostovanje u Žitištu ekipi Svetog Đorđa, gde je doživljen novi poraz rezultatom 73:68. Ekipa je desetkovana otputovala u Banat, trener Benčik za ovaj meč nije mogao da računa na Prlju, Adama Lackovića i Turbića koji se povredio na utakmici u Rumi pa je šef struke Topole na raspolaganju imao samo osmoricu igrača. Odigrali su Topolčani prvo poluvreme kao u transu, verovatno najbolje od starta prvenstva. Nakon 20 minuta igre vodili su protiv favorizovanog domaćina 35:29. Sve je funkcionisalo besprekorno. Strpljivo i pametno u napadu a bespoštedno i požrtvovano u odbrani. Dozvolili su svega 10 poena domaćinu u drugom kvartalu igre, iako je ekipa Svetog Đorđa posle lidera na tabeli ekipe Dunava najefikasniji tim u ligi. Treći period igre je bio i najslabiji period igre Topolčana. Stao je šut igrače Topole, nekoliko otvorenih šuteva van linije 6,75 m je promašeno, što iskusni domaći tim koristi i uspeva da tok utakmice preokrene u svoju korist, čak da stvori dvocifrenu prednost pred odlučujućih 10 minuta (60:48). Nisu klonuli duhom bačkotopolski plavo-beli, razleteli su se po terenu, ginuli za svaku loptu, ostavili srce na terenu, a kao plod takve igre stiglo je izjednačenje na nepuna 2 minuta pre kraja nakon trojke Savića. Tada su stvar u svoje ruke uzeli sudijski par Lalović (Starčevo)-Štetin (Pančevo). Prvo su dosudili jedan nepostojeći faul nad najboljim igračem domaćih Boljcem, koji je sa lakoćoom realizovao 2 slobodna bacanja, a potom jednu čistu loptu koja je trebalo da pripadne košarkašima Topole dodelili domaćinu. Iz tog napada Marko Boljac koji je do tog trenutka šutirao 8-0 za trojke, pogađa iz svog devetog pokušaja i stavlja tačku na ovaj susret. Za prikazanu želju, borbenost, zalaganje i s obzirom u kakvom sastavu su nastupili u Žitištu momci iz KK,,Topola“, zaslužuju najvišu ocenu-10. Da su ovako igrali na nekim prethodnim susretima sigurno bi na svom kontu imali 2-3 pobede više. Košarkaši Topole u narednom 17. kolu Prve srpske lige-sever u nedelju 19.02.2017. od 19h dočekuju ekipu Vrbasa, dužnika iz prvog dela prvenstva koji im je naneo najubedljiviji poraz u dosadašnjem toku prvenstva (88:68).

Ovo je prilika da pozovemo sve ljubitelje košarke kojima je plavo-bela boja u srcu da dođu u što većem broju i pruže podršku momcima, koji se od početka prvenstva bore sa raznim nedaćama, ali u svakoj utakmici ostavljaju srce na terenu i daju preko sto posto svojih mogućnosti.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *