KK,,Dunav 2014“ (Apatin)-KK,,Topola“ 86:65

Minulog vikenda košarkaši Topole su na gostovanju u Apatinu pretrpeli poraz od lidera prvenstva Dunava 2014 sa 86:65. Tako su se Apatinci revanširali Topolčanima za jedini poraz u prvenstvu koji su im naneli košarkaši Topole u prvom delu sezone.

kk topolaNa osnovu svega prikazanog na terenu tokom 40 minuta igre, rezultat na kraju utakmice je previsok. Košarkaši Topole su hrabro, bez štita ušli u ovaj duel, dok je videlo se to ekipa Dunava bila baš ,,napaljena“ da savlada jedinu ekipu u ligi koja im je nanela jedini poraz. Prva četvrtina ravnopravna, prštalo je na obe strane, Apatinci za nijansu bolji i rezultat na kraju prvog dela igre 22:20 za domaći tim. U ovom periodu igre kod domaćih je blistao veteran Predrag Šuput, a kod Topole kapiten Miloš Savić. U drugih 10 minuta igre takođe kvalitetna igra oba rivala sve do samog finiša poluvremena. Centri Topole Topalov i Savić ušli su u problem sa ličnim greškama (obojica po 3 faula), tako da je trener Benčik morao da traži prinudna rešenja, na sve to se nadovezalo i nekoliko diskutabilnih odluka sudije Knežića iz Vrbasa, što ekipa Dunava 2014 koristi i uz poene Šuputa u poslednjoj sekundi prvog poluvremena stiče po prvi put dvocifrenu prednost na ovom meču (50:39). Drugo poluvreme je počelo nervozno, rastrzana igra na obe strane, pa je posle 5 minuta igre u trećoj deonici igre rezultat glasio 4:4. Prvi su se prešaltali Apatinci, dok su Topolčani i dalje ostali da tapkaju u mestu. Igrači Topole su ubacili svega 8 poena u ovom periodu igre, dok se na drugoj strani razigrao Miljanić i odveo svoj tim na rekordnih +22 (69:47) na kraju trećeg perioda igre. U poslednjoj četvrtini trener Benčik nije želeo ništa da reskira, pa je na klupi ostavio rovite Hinića i Savića želeći da ih sačuva za sledeći, veoma važan susret na domaćem terenu protiv drugoplasiranog Akademika iz Srbobrana koji u dosadašnjem toku prvenstva ima 2 poraza i oni su jedina ekipa u ligi koja do kraja prvenstva može da ugrozi ekipu Dunava 2014, pogotovo što će se ove dve ekipe sastati u poslednjem kolu prvenstva u Srbobranu. Najefikasniji i najbolji igrač utakmice bio je domaći igrač Miljanić koji je ubacio 24 poena, a Šuput je dodao 15 (sve u 1. poluvremenu). U ekipi Topole najzapaženiji su bili Borivoje Drčelić i Nebojša Kaćanski koji su ubacili po 15 poena.

U sledećem kolu, u derbiju kola, u nedelju 05.03.2017. sa početkom od 17 h košarkaši Topole dočekuju još jednog pretedenta za najviši plasman, ekipu Akademika iz Srbobrana. Košarkaši Topole će sigurno dati sve od sebe da skinu skalp još jednom favoritu, a za to je potrebna i pomoć sa tribina. Zato čekamo vas u nedelju i budite šesti igrač bačkotopolskih plavo-belih.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *