KK Topolčanka: Tesna ali važna pobeda

U 6. kolu 2. ženske lige Srbije-sever košarkašice Topolčanke su dočekale ekipu Hajduka iz Kule i nakon uzbudljive i kvalitetne utakmice ostvarile izuzetno značajnu pobedu rezultatom 67:66.

kktopolcanka2016Od samog početka utakmice mlade košarkašice Topolčanke su otvorile utakmicu odlučno sa željom da na kraju ovog susreta trijumfuju i izađu kao pobednice. Preko raspoložene i najiskusnije Jelene Zorić diktirale su tempo i ritam utakmice i prvu četvrtinu rešile u svoju korist 21:15. U nastavku utakmice vodila se ravnopravna borba za svaku loptu, svaki koš. U ekipi Hajduka dominirala je vrlo perspektivna Maša Janković potpomognuta iskusnom Jelenom Štulić. U domaćoj ekipi Jeleni Zorić priključile su se Martina Kujundžić i Sonja Zorić šutevima sa distance. U poslednjoj četvrtini utakmice naročito u finišu viđena je prava drama. Na 13 sekundi pre kraja rezultat je glasio 66:66. Mlađana Sonja Zorić je šutirala ka košu protivnika i promašila, međutim Jelena Zorić ofanzivnim skokom osvaja loptu i iznuđuje faul za 2 slobodna bacanja. Od dva slobodna bacanja iskoristila je jedno. Do kraja susreta preostalo je 4 sekunde. Dobrom, organizovanom odbranom ekipa Topolčanke je uspela da se odbrani i sačuva minimalnu prednost za veoma važan triumf.

Za kraj bi trebalo istaći i to da se ekipa Hajduka predstavila kao vrlo dobra ekipa u kojoj je Maša Janković postigla 29 poena, a Jelena Štulić pored dobre organizacije igre upisala je i 12 poena. U ekipi Topolčanke bi trebalo pohvaliti sve igračice koje su kročile na paket naročito za iskazanu borbenost, a poseban doprinos pobedi su dale Jelena Zorić sa postignutih 19 poena, mlada Sonja Zorić koja je ubacila 17 i plejmejker Martina Kujundžić sa 11 poena. Ekipu Hajduka iz Kule sa klupe je predvodila dugogodišnji kapiten KK,,Topolčanka“ iz prvoligaških dana Vesna Džuver. Nakon 6 odigranih kola Topolčanka se nalazi na 3. mestu prvenstvene tabele sa skorom od 4 pobede i 2 poraza.

U narednom kolu ekipa je slobodna, a potom sledi gostovanje u Beogradu ekipi Bežanije.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *