KK Topolčanka: Teško gostovanje u Beogradu

U utakmici 15. kola 2. ženske lige Srbije Topolčanka je na gostovanju u Beogradu posle uzbudljive i neizvesne igre tokom svih 40 minuta savladala domaću Bežaniju sa 49:47  i tako upisala deveti trijumf u ovogodišnjem prvenstvu sačuvavši tako treću poziciju na prvenstvenoj tabeli.

kk topolcankaU izuzetno hladnoj hali TSC,,Clasic“ na Novom Beogradu obe ekipe zaslužuju pohvale za iskazanu borbenost. U 1. poluvremenu igračice Topolčanke su kontrolisale tok susreta i ovaj deo igre rešile u svoju korist 25:18. Početak 2. poluvremena pripao je domaćoj ekipi tako da je 3. četvrtina pripala ekipi Bežanije koju su rešile u svoju korist sa 17:8 i pred odlučujućih 10 minuta vodile sa 35:33. U veoma neizvesnoj završnici Topolčanka je preko svog najboljeg igrača Jelene Zorić koja je dominirala u skoku pod oba koša, zatim vrlo borbene Gordane Cvetković, te pogotkom za 3 poena Dragane Kekezović minut pre kraja ipak uspela da stigne do izuzetno važne pobede na kraju, iako trener Kujundžić na ovom susretu nije mogao da računa ni na jednog svog plejmejkera Martinu Kujundžić i Dijanu Rajak, koje su mnogo falile naročito u organizaciji igre. Na kraju Jelena Zorić ubacila je 20 poena, Dragana Kekezović je dodala 16, a mora se naglasiti i izuzetno važna uloga Gordane Cvetković u ovoj utakmici. U ekipi Bežanije najefikasnija je bila Grujović koja je ubacila 12 poena.

U narednom kolu, u derbiju kola Topolčanka u nedelju 11.02.2018. sa početkom od 18h dočekuje do sada jedinu neporaženu ekipu i velikog favorita za osvajanje prvog mesta na kraju prvenstvene trke, ekipu Novosadske ženske košarkaške akademije. Lepa pozivnica za sve ljubitelje košarke da dođu u što većem broju i vide jednu dobru i kvalitetnu košarkašku predstavu.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *