KK Topola zabeležila važnu pobedu

KK,,Topola“-KK,,Omladinac“ (Novi Banovci) 75:68

kk topolaNapokon, tek u 4. kolu ovogodišnjeg prvenstva Prve srpske lige-sever košarkaši Topole su dočekali da zabeleže i prvu pobedu. Savladana je ekipa Omladinca iz Novih Banovaca rezultatom 75:68. Domaćin je morao da uloži mnogo truda i napora da zabeleži prvi trijumf, a gosti su se predstavili bačkotopolskoj publici u sjajnom izdanju. Kako su Topolčani gubili u prethodna tri susreta, tako su ovog puta pobedili.
Domaći košarkaši opterećeni imperativom pobede nervozno su ušli u ovu utakmicu i od samog starta Novobanovčani preuzimaju kontrolu igre u svoju korist, kažnjavaju svaku grešku izabranika Mikloša Benčika kako u odbrani, tako i u napadu i bez većih problema do poluvremena stiču velikih +11 (43:32).
Na početku 2. poluvremena ekipa iz Novih Banovaca kreće još silovitije i posle nekoliko uvodnih minuta 3. četvrtine stiže i do rekordnih +18 (50:32). Usledio je time-out trenera Benčika. Šta je trener rekao svojim izabranicima u ovom kratkom predahu ostaće tajna, ali od tog momenta kao da je na teren istrčala neka druga ekipa. Igrač iz senke Nenad Stojaković bio je taj koji je izgleda probudio svoje saigrače i trgnuo iz letargije i bio jedan od ključnih za potpuni kambek i na kraju trijumf bačkotopolskih plavo-belih. Posle teške povrede ukrštenih ligamenata i duge pauze vratio se Nenad u tim ove sezone i od velike je koristi ekipi i treneru Benčiku. Zategli su Topolčani odbranu svog koša, zatvorili sve prilaze, a ekipa Omladinca sve je teže dolazila u priliku da poentira. Na drugoj strani uz Stojakovića u napadu su se razigrali Vukolić, Hinić i Kaćanski, tako da su Topolčani pred poslednjih 10 minuta utakmice uspeli da stignu na podnošljivih -5 (52:57). Početak poslednje četvrtine počeo je sa slobodnim bacanjem i loptom sa strane za goste, jer je Hinić na kraju 3. perioda zaradio tehničku zbog prigovora. Prštalo je na sve strane u poslednjih 10 minuta, a uključila se i publika. Obe ekipe su silno želele trijumf. Napokon, na nešto malo više od 4 minuta do kraja susreta Topola prvi put stiže do vođstva nakon prodora Kaćanskog gde je bio i fauliran. Nakon dodatnog slobodnog bacanja Topola je vodila 62:60. Nervoza se uvukla u igrače oba tima tako da skoro 2 minuta ni jedna ekipa nije uspela da probaci loptu kroz obruč. Na nepuna 2 minuta pre kraja Vukolić pogađa trojku za ispostavilo se na kraju veoma važnu i teško izvojevanu pobedu.
Svi igrači Topole zaslužuju pohvale, posebno za iskazan karakter, ali ipak uz već pomenutog Stojakovića trebalo bi istaći i najefikasnijeg Radoša Vukolića koji je postigao 19 poena, a njemu uz rame bio je Ilija Hinić sa 16 poena.

U narednom kolu košarkaši Topole gostuju ekipi Mladost Veternik.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *