KK Topola zabeležila najubedljiviju pobedu

Košarkaši Topole su lakše nego što su to očekivali savladali Hajduk iz Kule sa 93:75 u 4. kolu Prve srpske lige-sever i tako zabeležili najubedljiviju pobedu u dosadašnjem delu prvenstva nastavivši uspešan pobednički niz.

Komšije iz Kule samo su u prvih 10 minuta bili ravnopravan protivnik izuzetno motivisanim za ovaj meč bačkotopolskim plavo-belima. Kod domaćina se u 1. četvrtini istakao Radoš Vukolić koji je ubacio 3 trojke rivalu i nakon izjednačene igre u prvom kvartalu Topola je ipak stekla prednost od 22:19. Raspoloženi Topolčani su u 2. periodu igre vrlo brzo stekli dvocifrenu prednost, ali su Kuljani zahvaljujući pre svega preko svog najboljeg igrača Bogdanovića na veliki odmor otišli sa podnošljivih -6 (38:32).

Izgleda da je postalo već pravilo da je početak 2. poluvremena, odnosno 3. četvrtina period gde izabranici Mikloša Benčika igraju najbolje i melju svog rivala. Košarkaši Topole su ubacili u 5 brzinu i prelomili utakmicu u svoju korist. Igrali su Topolčani u tim trenucima lepu i atraktivnu košarku koja privlači publiku na tribine. Ovaj period domaći tim rešio je u svoju korist 30:20. Tokom celog 2. poluvremena u ekipi Topole istakli su se i sjajno odigrali plejmejker Vujković koji je nanizao 8 asistencija, imao 6 osvojenih lopti, a stigao da pogodi i trojku kad se pravila nedostižna prednost, kao i ovogodišnje pojačanje Lajoš Sekereš za čije prodore odbrana Hajduka nije imala rešenje. U poslednjoj četvrtini kada je pitanje pobednika bilo rešeno trener Benčik šansu je pružio najmlađima Arseniću i Janjiću koje je na parketu predvodio u tim trenucima najiskusniji Kaćanski uz Mumala i Čekea.
Najefikasniji kod domaćina u ovom susretu bio je Lajoš Sekereš sa 18 postignutih poena, dok je Ognjen Prlja ubacio 15 poena. U ekipi Hajduka jedini vredan pomena Bogdanović koji je ubacio 20 poena za svoj tim.

U sledećem kolu košarkaše Topole očekuje gostovanje u Novom Bečeju ekipi Jedinstva koja se ove sezone silno pojačala.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *