KK ,,Topola“ upisala prvu pobedu

Vikenda koji je za nama startovalo je prvenstvo Prve srpske lige-sever u košarci. Nakon ubedljivog poraza na otvaranju sezone u susretu sa jednim od najvećih favorita za osvajanje prvog mesta- ekipom Mladost Veternik, gde je trener Topole Mikloš Benčik na raspolaganju imao samo četvoricu prvotimaca, a ostatak tima su činili kadeti na gostovanju u Futogu, košarkaši Topole su na premijeri pred svojim navijačima dočekali uvek neugodnog protivnika, ekipu Srema iz Sremske Mitrovice, i upisali prvu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu.

Posle velike i iscrpljujuće borbe tokom svih 40 minuta igre Topolčani su slavili sa 80:76. Obema ekipama je pripalo po jedno poluvreme, gostima prvo, a domaćinu drugo. Dosta stegnuto su izabranici Mikloša Benčika ušli u ovaj susret pa je posle 3 minuta igre rezultat na semaforu glasio 0:7. Jedini raspoložen kod domaćina u prvih 20 minuta igre bio je Ognjen Prlja koji je od prvih 17 koševa svog tima sam ubacio 16. Najviše zahvaljujući njemu Srem je na poluvremenu imao svega 4 poena viška (35:39).

U drugih 20 minuta igre razigrao se i ostatak ekipe iz Bačke Topole, pre svega jedan od najiskusnijih Radoš Vukolić, koji je ubacio 4 trojke u drugom poluvremenu, najznačajniju i najvredniju na 30 sekundi pre kraja meča.

Treći period igre bio je i najbolji period domaćeg sastava koji su rešili u svoju korist rezultatom 24:13 i tako pred poslednji period stekli solidnih 7 poena prednosti (59:52).

Na dva minuta do kraja činilo se da će ekipa Topole rutinski privesti utakmicu kraju, međutim sudija Knežić iz Vrbasa dosuđuje tehničku Sekerešu, igraču domaćih. Posle dosuđenog faula i Mitrovčani koriste tri slobodna bacanja i napad pa na minut pre kraja utakmice dolaze na svega -2 (75:73). U sledećem napadu Vukolić postiže trojku za ekipu Topole i tako pokopava sve nade gostiju da mogu iz Bačke Topole da se kući vrate pevajući. Nakon završetka utakmice domaći košarkaši su burno proslavili prvenac u ovogodišnjem prvensvu na centru terena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Ognjen Prlja sa 21 poenom, a poen manje ubacio je Radoš Vukolić (4 trojke). U ekipi Srema sa 27 postignutih poena istakli su se veteran Đorđo Đorđić i Ivanović.

Košarkaši Topole u narednom, 3. kolu Prve srpske lige-sever gostuju u Pančevu gde će snage odmeriti sa ekipom Kris Krosa, a u međuvremenu u sredu 10.10.2018. ih očekuje kup utakmica u Novom Bečeju protiv ekipe Jedinstva gde će, po rečima trenera Benčika, šansu dobiti igrači sa manjom minutažom i kadeti bačkotopolskog košarkaškog kluba.

Autor: Goran Medar

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *