KK TOPOLA: „UMALO OD GOTOVOG VERESIJA!“

Košarkaši Topole su u okviru 6. kola 1. SLS dočekali ekipu Radničkog iz Kovina i umalo od gotovog napravili veresiju.

Na kraju u samom finišu utakmice plavo – beli su uspeli da slave rezultatom 76:72 i tako se ipak učvrste u gornjem delu tabele svoje grupe i izjednače se upravo sa Kovincima sa skorom 4 – 2.

Foto: Si Studio Digital

Odavno neizvesnije poluvreme nije odigrano u sali OŠ “ Čaki Lajoš“ koje su naši košarkaši rešili u svoju korist rezultatom 44:41. Nijedan tim nije stvorio prednost veću od 3 poena.

Početak drugog poluvremena je protekao u apsolutnoj dominaciji našeg tima koji su u tim momentima demonstrirali lepu i atraktivnu košarku zahvaljujući pre svega čvrstoj odbrani za koju gosti nisu imali rešenja. Na kraju trećeg perioda Topolčani su stekli visoku prednost od 66:52. I onda umesto da u poslednjih 10 minuta dokrajče rivala i mirno utakmicu privedu kraju ponovo nastupaju crni minuti za naš tim.

Punih 7 minuta domaći košarkaši nisu mogli da postignu koš što je ekipa Radničkog iskoristila i uspela da preokrene rezultat u svoju korist 70:67 na 2 minuta i 40 sekundi pre kraja. Ponovo nije moglo bez drame. Domaći tim se otreznio na vreme i u samom finišu utakmice napravio seriju 8:0 koja je bila dovoljna da se zabeleži veoma vredna pobeda koja će im mnogo značiti u nastavku prvenstva u borbi za play – off.

Najbolji u domaćem timu su bili Gazibegović koji je ubacio 23 poena Arnaut sa 18 poena i koji je bio na svom nivou kada se utakmica lomila i Stojaković sa 17 poena koji se u samom finišu utakmice povredio, činilo se u prvi mah da je teža povreda u pitanju, ali po poslednjim informacijama ne radi se ipak o lomu prsta na ruci, stavljena je longeta pa će trener Benčik u narednom periodu pretpostavlja se oko mesec dana biti bez svog bitnog igrača koji svaki put kada igra daje celog sebe na svakoj utakmici i veoma je bitan šraf u igri plavo – belih.

U narednom kolu košarkaši Topole gostuju u Vrbasu istoimenom domaćinu koji se nalazi u krizi rezultata i očekuje se pravi komšijski košarkaški derbi koji će sigurno zadovoljiti ukuse košarkaških zaljubljenika jer utakmice između ova dva rivala su po pravilu uvek donosile veliku neizvesnost bez obzira da li se igra u Vrbasu ili Bačkoj Topoli.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *