KK Topola: Prlja najbolji na gostovanju u Pančevu

Ni 32 postignuta poena Ognjena Prlje nisu bila dovoljna da košarkaši Topole zabeleže pobedu na gostovanju u Pančevu. Naime, u okviru 21. kola Prve srpske lige-sever u završnici meča kakvu samo poznati reditelj Alfred Hičkok može da režira domaći tim Kris Kros savladao je Topolu 75:73.

Ekipa iz Pančeva je na startu utakmice u potpunosti iskoristila dug put Topolčana i prvu deonicu rešila u svoju korist 26:12, a odmah na startu 2. četvrtine stekla i najveću prednost na ovom susretu +17 (29:12). Na sve ovo nadovezala se isključujuća greška Kaćanskog (nesportski faul i tehnička greška) i povreda Vukolića koji je jedan od glavnih šrafova u igri bačkotopolskog tima. Tek tada su Topolčani zaigrali onako kako su trebali od prve sekunde. Topili su prednost rivala i skoro je istopili do kraja 1. poluvremena. Na poluvremenu domaći tim je vodio sa 43:40.

U 2. poluvremenu ekipa Topole hendikepirana odsustvom veoma bitna dva igrača kreće još odvažnije i hrabrije u ovu utakmicu i posle odlične igre naročito u fazi odbrane dolazi do prednosti od 53:47, ali do kraja trećeg kvartala ekipa iz Pančeva je uspela da stigne do izjednačenja 57:57. U poslednjih 10 minuta igre prštalo je na svakom delu terena. Jake odbrane na obe strane rezultirale su malim brojem postignutih poena. A onda završnica za infarkt. Na nešto više od minut do kraja kod rezultata 70:68 za domaći sastav, igrač utakmice Vernački sa 10m pogađa trojku kao kap, međutim to nije pokolebalo Topolčane. Prlja prvo posle solo prodora, a potom i ubačene trojke na 11 sekundi pre kraja donosi novo izjednačenje 73:73. Na 8 sekundi pre kraja fauliran je Vernački koji sigurno realizuje 2 slobodna bacanja. Trener Benčik zahtevao je od svojih igrača da poslednji napad na utakmici reše šutem za 3 poena i eventualni trijumf pošto su igrači Topole bili vidno umorni i iscrpljeni. Ognjen Prlja koji voli ovakve utakmice i završnice i koji je nebrojeno puta donosio radost svom timu preuzeo je odgovornost na sebe. Šut van linije 6,75 u poslednjoj sekundi, lopta je završila na obruču za veliko slavlje domaćina.

U ekipi Kris Krosa najbolji je bio njihov najiskusniji igrač Vernački koji je postigao i najbitnije poene u samom finišu utakmice i tako izrastao u junaka pobede svog tima ukupno ubacio 18 poena, dok je na drugoj strani maestralan bio Ognjen Prlja sa 32 poena.

U narednom kolu u subotu 24.03.2018. sa početkom od 19h košarkaši Topole na svom terenu dočekuju u komšijskom sudaru Hajduk iz Kule. Topolčani više nemaju prava na kiks pa je ova utakmica od velike važnosti za plavo-beli tim tako da je potrebna velika energija i vetar u leđa sa tribina. U predigri ovog susreta od 17.00 sati košarkašice Topolčanke će u derbiju poslednjeg kola regularnog dela Druge ženske lige Srbije pred start plej-ofa ugostiti Radnički iz Beograda. Sve u svemu ljubitelje magične igre pod obručima u našem gradu očekuje jedno lepo subotnje košarkaško veče.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *