KK Topola: OČEKIVANO LAKA I UBEDLJIVA POBEDA

Izabranici Mikloša Benčika su, u okviru 6. kola Prve srpske lige-sever, prema očekivanju lako i ubedljivo savladali fenjeraša, ekipu Akademika iz Srbobrana sa rezultatom 87:55 i tako upisali 4. trijumf u ovoj sezoni.

Bila je to prilika da trener domaćih pruži šansu svim svojim pulenima, a oni ga nisu razočarali. Baš naprotiv, bili su raspoloženi za igru i dali svoj puni doprinos u novoj pobedi. Na početku utakmice stekao se utisak da su domaći košarkaši ušli u utakmicu malo potcenjivački što je borbena ekipa Akademika iskoristila pa je rezultat nakon prvih 10 minuta igre glasio 16:15 za Topolu. Do odlaska na odmor u 2. četvrtini Topolčani su zategli svoju odbranu, dozvolili rivalu da ubaci svega 9 poena u ovom periodu, a u napadu su se istakli Kaćanski, Mumalo i Sekereš, tako da je domaći tim na poluvremenu vodio 35:24.

U 3. kvartalu KK Topola je definitivno slomila žilav otpor gostiju dobivši ovu deonicu rezultatom 30:16. Šansu su tada dobili i oni najmlađi, a 15-godišnji Vukašin Arsenić postigao je i svoje prve seniorske poene na ovom susretu. Trener Benčik na ovom susretu na raspolaganju nije imao kompletan tim. Pored već duže odsutnog Hinića odsustvovali su Prlja i Stojaković.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Nebojša Kaćanski sa 26 ubačenih poena (6 trojki), a treba napomenuti i sjajnu igru mladog Uroša Slavčeva koji je ubacio 15 poena. Kod Srbobranaca jedini vredan pomena i dvocifren po bodovima jeste Ivaniš sa 24 ubačena poena.

U narednom kolu košarkaši Topole putuju u Inđiju gde se sastaju sa ekipom Železničara.

 

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *