KK Topola – KK Železničar (Inđija) 75 : 57

Košarkaši Topole su se na najlepši mogući način oprostili od svojih navijača, koji su i pored Svetog Nikole došli u solidnom broju i napravili lepu atmosferu.

Domaći košarkaši su im uzvratili to pruživši jednu od najboljih partija u ovoj polusezoni još jednom pobedom, desetom u poslednjih 11 mečeva. Savladana je ekipa Železničara iz Inđije rezultatom 75 : 57.
Uspeh dobija na značaju ako se zna da više nema neporaženih ekipa u ligi. Naime ekipa Futoga je pretrpela prvi poraz u prvenstvu na gostovanju u Žitištu ekipi Svetog Đorđa, tako da Topolčani sada zaostaju samo jedan korak za liderom na prvenstvenoj tabeli.
Utakmica pretposlednjeg kola prvog dela prvenstva bolje je otvorila ekipa iz Inđije. Na samom startu utakmice poveli su sa 9:2. Međutim koševima Turbića i trojkom Tomića ekipa Topole je brzo uhvatila rezultatski priključak. Ipak na kraju prve deonice meča, gosti su imali minimalnu prednost 17:15.
Na početku druge četvrtine trener Benčik u igru šalje Prlju i taj potez trenera Benčika rešava ovaj susret. Prlja je odigrao najbolji susret od početka sezone za svoj tim. Ne samo zbog postignutih 17 poena već i nekoliko atraktivnih dodavanja podigao je publiku na noge i izrastao u junaka pobede. U drugoj četvrtini pored Prlje sjajnu igru pružio je i kapiten Radović i njih dvojica su najzaslužniji za dvocifrenu prednost na poluvremenu 44:33.
Topola je ovaj susret rešila u svoju korist sjajnom odbranom dozvolivši protivniku koji u proseku bez problema postiže 80 koševa po meču da na ovom susretu ubaci svega 57 poena.
Ekipa Železničara se zaista mučila u napadu i u trećoj i u četvrtoj četvrtini prvih 5. minuta igre nije mogla da probaci loptu kroz obruč, a oba puta prve poene je postigla sa linije slobodnih bacanja.
Trener Benčik je pružio šansu svim svojim izabranicima, a vredno je napomenuti i debitantski nastup Zdravka Slijepčevića, inače još pionira KK „Topola“, kojem je tek 14. godina. Odigrao je u finišu svoje prve minute u seniorskoj konkurenciji. Poslednjih nekoliko minuta susreta proteklo je u egzibicionoj igri Topole, što je izazvalo erupciju oduševljenja kako na tribinama, tako i na klubi domaćina.
Najefikasniji igrač susreta bio je Ognjen Prlja sa 17 postignutih poena, a u stopu su ga pratili Marko Radović i Adis Turbić sa 16. Kod gostiju vredan pomena samo iskusni Čobanović sa 12 ubačenih koševa.
Poslednju utakmicu pred pauzu košarkaši Topole će odigrati u Novom Bečeju protiv Jedinstva.

Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *