KK “TOPOLA“ – KK „RADNIČKI“ – KOVIN 78:76 ( 25:12, 18:18, 15:25, 20:21 )

Košarkaši Topole su teškom mukom, ali sasvim zasluženo zabeležili novu pobedu u prvenstvu Prve srpske lige – sever i tako ostali i dalje sami na drugoj poziciji prvenstvene tabele.

U okviru 10. kola košarkaši Topole su na svom terenu dočekali neugodnu ekipu Radničkog iz Kovina i na kraju u jednoj neizvesnoj penal završnici slavili sa 78:76.
Početak utakmice apsolutno je pripao domaćim košarkašima i sve je mirisalo na katastrofu gostiju iz Kovina, pogotovo početkom druge četvrtine kada Topolčani prave i najveću razliku na ovom susretu u svoju korist +16 ( 33:17 ). Do kraja poluvremena Topola je bila konstantno u vođstvu od 8 – 13 razlike i na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 43:30.
Drugo poluvreme nije počelo dobro po domaće. Po već ko zna koji put u ovoj sezoni treća četvrtina jako loše. U napadu ubačeno je samo 15 poena, a u odbrani dozvoljeno je da protivnik ubaci čak 25 i tako pred odlučujući period igre se vrati potpuno u meč. Stekao se nekako utisak da su košarkaši Topole ušli u ritam utakmice koji je nametao i odgovarao gostima.
Poslednja deonica je donela potpunu rezultatsku neizvesnost i penal završnicu, gde su se bolje snašli i precizniji bili domaći košarkaši.
Kod Topolčana su se istakli kapiten Radović i Hinić ubacivši po 20 poena, a kod gostiju najzapaženiji i najefikasniji igrač celog susreta Dosković sa 23 poena.
Košarkaši Topole u narednom kolu gostuju u Odžacima ekipi koja uz Crvenku još nije osetila slast pobede u prethodnih 10 susreta.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *