KK ,,Topola“ – KK ,,Nova Pazova“ 64:68

I treća utakmica u nastavku prvenstva nije donela ništa dobro košarkašima Topole. Na isti način kao i prethodna dva susreta pretrpljen je poraz od odlične ekipe iz Nove Pazove u samom finišu utakmice posle izjednačene i rovovske borbe tokom svih 40 minuta. KK,,Topola“-KK,,Nova Pazova“ 64:68

Veliki problem je taj što su i na ovom susretu momci u plavo-belim dresovima promašili opet 10 slobodnih bacanja (17-7) a na tri odigrane utakmice u nastavku prvenstva čak 36, pa je to jedan od glavnih razloga neuspeha na ova tri susreta. Ono što ne može da se ospori izabranicima Mikloša Benčika su borbenost i zalaganje. Igrači su ostavili srce na terenu i prolili poslednju kap znoja u nastojanju da zabeleže pobedu, ali to ni ovoga puta nije bilo dovoljno. Prvu četvrtinu su Topolčani rešili u svoju korist sa 12:11, do poluvremena su gosti preko raspoloženih Živkovića i Milanovića preokrenuli rezultat u svoju korist i na poluvreme otišli sa minimalnim vođstvom od 33:31. U prvih 20 minuta u ekipi Topole odlično je igrao isusni Radoš Vukolić. U nastavku utakmice igralo se koš za koš rezultatska klackalica na semaforu, a početkom poslednje deonice prvu opipljiviju prednst stvorila je ekipa Nove Pazove (59:52). Usledio je time-out, a nakon minut odmora Topola mini serijom se vratila u meč. Nebojša Kaćanski posle dobrog solo prodora a zatim i postignute trojke dovodi domaće u vođstvo 64:63 na nepune 2 minute do kraja. Sa druge strane kapiten gostiju Milanović sa linije sl. bacanja vraća minimalnu prednost svom timu, a tačku na ovaj zanimljiv i uzbudljiv susret stavlja možda i najbolji igrač u ligi Živković trojkom na 20 sekundi pre kraja. Najzaslužniji za pobedu ekipe Nove Pazove bio je Živković sa 20 poena, dok je Mihajlović dodao 15, a u ekipi Topole zapažene role su imali Radoš Vukolić sa 17 postignutih poena i Igor Topalov i Nebojša Kaćanski koji su ubacili po 15 poena.

U narednom kolu Topolčane očekuje još jedno teško gostovanje, ovog puta u Novim Banovcima, a protivnik je ekipa Omladinca.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *