KK Topola: DVA PORAZA NA STARTU PRVENSTVA

Na žrebanju brojeva za takmičarsku sezonu 2017/18 KK,,Topola“ zaista nije imala sreće. Za protivnike u prva dva kola dobili su dojučerašnje drugoligaše, ekipe Futoga i Srema iz Sremske Mitrovice i pretrpeli poraze u ova dva susreta uprkos solidnoj igri, naročito u prvih 20 minuta oba meča.

kk topolaNa otvaranju sezone usledilo je gostovanje u Futogu istoimenom domaćinu koji se nadao da bi mogao i ove sezone igrati 2. ligu Srbije, jer su u prvi mah superligaši Borac iz Čačka, Dinamik i Vršac odbili učešće u KLS ligi, zbog ABA2 lige. I pored sjajne igre u prvom poluvremenu košarkaši Topole su pretrpeli poraz rezultatom 71:55. Po svemu prikazanom na parketu prelepe hale u Futogu rezultat previsok u korist domaćina koji je projektovao i pravio ekipu da se takmiči u višem rangu. Bilo je žestoko u prvih 20 minuta, a Topolčani su kontrolisali rezultat i dešavanja na parketu, konstantno imali minimalnu prednost i na veliki odmor otišli sa prednošću 34:31. U 2. poluvremenu došlo je do pada u igri izabranika Mikloša Benčika. Žestok ritam koji su nametnuli domaći nisu mogli da isprate momci u plavo-belim dresovima, kojima su da kažemo i to falila tri veoma bitna igrača Topalov, Prlja i Savić. Spoljna linija Futoga se razigrala i rafalnom paljbom van linije 6,75m slomila rivala, dok na drugoj strani mnogo otvorenih šuteva je promašeno i ekipa Futoga je opravdala epitet favorita i na kraju zasluženo pobedila.

Minulog vikenda Topola je u derbiju 2. kola u premijeri pred svojim navijačima dočekala starog sportskog prijatelja i rivala ekipu Srema iz Sremske Mitrovice predvođena 37-godišnjim veteranom Đorđom Đorđićem koji prkosi svojim godinama i sa lakoćom ubacuje svojim rivalima između 20-30 poena po meču. Nažalost tako je bilo i u subotu u sali OŠ,,Čaki Lajoš“ pri čemu je imao i pomoć od svog saigrača Apića tako da su Sremci zabeležili veoma važnu pobedu na jednom od najtežih gostovanja sa 78:70. Niko od prisutnih u sali nije ni pomislio da će se desiti ovakav scenario posle uvodnih minuta susreta. ,,Prepaljeni“ domaći košarkaši su odmah na startu poveli 16:0, zatim 24:2 da bi se prva četvrtina završila rezultatom 26:9. Ekipa Srema mnogo bolje odigrala je drugi kvartal, ali i Topolčani su sasvim dobro parirali protivniku predvođeni pre svega ovogodišnjem pojačanju Radošu Vukoliću, kao i Hiniću i Topalovu. Posle 1. poluvremena Topola je imala prednost od 38:31. U 2. poluvremenu preslikana slika kao u meču 1. kola. Kod gostiju nezaustavljivi veteran Đorđić i Apić, koji su ubacivali i neke trojke sa preko 8m i preko ruke, a na drugoj strani potpuno je stao šut domaću ekipu, što je iskusna ekipa Srema znala da iskoristi i privede utakmicu kraju. Na kraju utakmice objektivna bačkotopolska publika aplauzima je ispratila igrače obe ekipe u svlačionicu.

U narednom kolu košarkaši Topole gostuju u Novoj Pazovi ekipi Mladosti.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *