KK Topola: Drugi poraz u nastavku prvenstva

U utakmici 15. kola Prve srpske lige-sever košarkaši Topole na gostovanju u Sremskoj Mitrovici pretrpeli su i drugi poraz u nastavku prvenstva od domaćeg Srema sa 71:66.

kk topolaTopolčani su na ovaj susret otputovali desetkovani sa svega 9 igrača, od čega su dvojica bili kadeti 15-godišnjaci Radović i Diklić. Trener Benčik nije mogao da računa na Hinića koji je po svemu sudeći zbog povrede završio prvenstvo, Savića koji je u pauzi prvenstva napustio klub zbog poslovnih obaveza, Prlju, Marića i lakše povređenog Stojakovića. Uprkos svemu bačkotopolski plavo-beli pružili su dostojan otpor favorizovanom domaćinu i propisno ih namučili u nameri da zabeleže trijumf u ovom susretu. Svakoj ekipi pripalo je po jedno poluvreme, Sremu prvo, a Topoli drugo.
Prva četvrtina protekla je u ravnopravnom nadmetanju rivala gde je iskazano mnogo grešaka na obe strane. Ovaj period igre pripao je domaćinu – 16:14. Iz ovako haotične igre prvi su reagovali košarkaši Srema, dok su Topolčani nastavili sa igrom iz prvih 10 minuta pa su tako Sremci do kraja 1. poluvremena stekli lepu i ozbiljnu prednost, na kraju ispostavilo se i odlučujuću za trijumf na kraju susreta od +14 (40:26). U drugih 20. minuta igre potpuno drugačija slika na parketu hale ,,Pinki“ u Sremskoj Mitrovici. Posle velikog odmora košarkaši Topole su stisnuli zube i odigrali veoma kvalitetno i u fazi odbrane i u fazi napada. Topolu je predvodio tandem najiskusnijih Vukolić-Topalov koji je odigrao odlično celo 2. poluvreme i malo je falilo da Topolčani stignu do potpunog preokreta i zabeleže trijumf. U samoj završnici utakmice i nekoliko diskutabilnih odluka sudijskog para Vuković-Plavšić iz Novog Sada na štetu Topolčana. Poslednjih 12 poena domaćin je postigao sa linije slobodnih bacanja. Takođe kuriozitet igre u 2. poluvremenu je da su od 30 postignutih poena Srema u ovom delu igre 26 postigli najiskusniji Đorđić i Apić koji su na kraju zabeležili po 23 poena za svoj tim i tako bili tvorci uspeha i pobede Srema. Najefikasniji u ekipi Topole bio je Radoš Vukolić koji je ubacio 21 poen.

U narednom kolu u subotu 10.02.2018. sa početkom od 19h košarkaši Topole dočekuju trećeplasirani tim na tabeli ekipu Nove Pazove i to je prilika da simpatizeri i navijači dođu u što većem broju i pruže podršku ekipi u ovom teškom trenutku nebili zabeležili veoma značajnu pobedu na ovoj utakmici.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *