KK Topola: ,,Boj ne bije svijetlo oružje, no boj bije srce u junaka“

,,Boj ne bije svijetlo oružje, no boj bije srce u junaka“ ovim citatom P.P. Njegoša mogla bi da se okarakteriše utakmica 18. kola Prve srpske lige Srbije-sever u košarci gde su Topolčani dočekali favorizovanu ekipu Mladost Veternika, inače drugoplasiranu ekipu na prvenstvenoj tabeli i sasvim zasluženo je nadigrali i savladali 76:66.

Srce, htenje i ogromna želja doneli su trijumf četi Mikloša Benčika u veoma važnoj utakmici, a ovim porazom ekipa iz Veternika se verovatno oprostila od prvog mesta i svog sna da naredne godine kao debitant zaigra u 2. ligi Srbije. Gosti su samo u prva 3 minuta susreta pokazali sav svoj raskošan talenat i poveli sa 8:2 zahvaljujući svom najboljem igraču Teofanoviću. Topolčani su u 5. minutu izjednačili rezultat i poveli i do kraja susreta u potpunosti iskontrolisali dalji tok utakmice. Konstantno su bačkotopolski plavo-beli imali 10-tak poena prednosti. Odbranu su igrali što se kaže na nož, a u napadu pametno i strpljivo. Skoro svaki napad domaćih je bio na ivici isteka dozvoljenih 24 sekunde. Poluvreme je završeno vođstvom Topole od 39:30. Na početku 2. poluvremena Topolčani stiču i maksimalnih +14 na ovom susretu, a pred odlučujućih 10 minuta semafor je pokazivao istu metu, isto odstojanje kao na poluvemenu (54:45). Gosti početak poslednjeg kvartala kreću na sve ili ništa i posle 3 minute igre prilaze na 3 poena zaostatka (61:58), ali su Topolčani odbili ovaj atak gostiju i tako im ugasili i poslednju nadu da mogu iz B. Topole da odu uzdignutih pesnica i nastave šampionsku trku sa ekipom Vrbasa. Ponovo je u domaćem timu briljirao Ognjen Prlja, koji je još jednom pokazao i dokazao da kada on odigra dobro Topolčani na kraju i zabeleže pobedu kao po pravilu, ali ovog puta ne treba zaboraviti ni Radoša Vukolića koji je takođe bio nerešiva enigma za protivničke igrače. Sudijski par iz Zrenjanina Gaković-Čolić su imali pune ruke posla, ali su čvrsto držali situaciju na terenu pod kontrolom. Kod domaćina na početku 2. poluvremena iz igre je isključen Kaćanski zbog tehničke greške i nesportskog faula, a tehničku grešku dobio je i Prlja zbog prigovora, dok je kod gostiju trener Isakov zaradio tehničku zbog toga što je u jednom trenutku povukao ekipu sa terena kada je pobednik već bio poznat i igrač gostiju Pilipović zbog nesportskog ponašanja. Najzaslužniji za veoma važnu pobedu košarkaša Topole je bio tandem Ognjen Prlja koji je ubacio 28 poena i Radoš Vukolić koji je dodao još 21 poen.

Ekipa Mladost Veternika je u potpunosti podbacila u ovom susretu, što je na kraju meča konstatovao i priznao njihov trener Isakov koji je džentlmenski kao pravi sportsmen čestitao svom kolegi Benčiku zasluženu pobedu. U sledećem kolu košarkaše Topole očekuje još jedno teško iskušenje. Naime gostuju u Žitištu uvek neugodnoj ekipi Svetog Đorđa.

Autor: Goran Medar

 

Jedan komentar

  1. Pravda za Kaćanskog !!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *