KK ,,Kris Kros“ (Pančevo)- KK ,,Topola“ (57:65)

U okviru 3. kola Prve srpske lige-sever košarkaši Topole na gostovanju u Pančevu protiv ekipe Kris Krosa zabeležili su drugu pobedu u ovogodišnjem prvenstvu. Nakon Srema prošle nedelje na domaćem terenu, upisan je i prvenac u gostima. Savladan je Kris Kros rezultatom 65:57.

Izabranici Mikloša Benčika su odlično ušli u ovaj susret i u prvih 10 minuta igre diktirali tempo i nakon prve četvrtine imali zasluženo vođstvo 20:13. U 2. kvartalu dolazi do konfuzije u igri Topole što domaći sastav koristi i, zahvaljujući pre svega šutu za 3 poena, preokreću rezultat u svoju korist a na veliki odmor odlaze sa prednošću od 35:30. Početak drugog poluvremena tj. treća četvrtina je ponovo bila najbolji period igre bačkotopolskih plavo-belih. Topolčani su ovu deonicu dobili rezultatom 21:11, pa su pred odlučujućih 10 minuta vodili sa rezultatom 51:46. Ekipa Topole je poslednju četvrtinu odigrala mudro kontrolišući dešavanja na terenu i rezultat, tako da domaći tim uopšte nije bio u mogućnosti da do kraja susreta pokuša da utakmicu učini neizvesnom.

Na ovom susretu pobedio je kolektivni duh i timska igra naših momaka. Svi su dali svoj maksimum, čak petorica su bila „dvocifreni“ u timu Mikloša Benčika za izuzetno važan trijumf pred nastavak prvenstva. Najefikasniji u timu Topole bili su Ognjen Prlja sa 17 i Nebojša Kaćanski sa 14 zabeleženih poena.

Košarkaši Topole u narednom 4. kolu Prve srpske lige-sever na svom terenu dočekuju u komšijskom duelu Hajduk iz Kule. Ovaj susret je na programu u subotu 20.10.2018. u velikoj sali OŠ ,,Čaki Lajoš“, a početak je zakazan za 17.30h.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *