KATASTROFA KOŠARKAŠA TOPOLE U INĐIJI

Košarkaši Topole sa puno optimizma su otputovali na megdan u Inđiju ekipi Železničara u okviru 7. kola Prve srpske lige-sever, ali su pružili najslabiju partiju u ovogodišnjem prvenstvu i jednu od najslabijih igara u poslednjih nekoliko godina doživevši pravu katastrofu pretpevši poraz od 91:58.

Samo u 1. četvrtini izabranici Mikloša Benčika su bili ravnopravan protivnik izuzetno raspoloženom za ovaj meč domaćem timu, iako je i ova deonica pripala domaćinu 23:20 zahvaljujući dve vezane trojke ubedljivo najboljeg igrača utakmice Rovića u poslednjih 30 sekundi. Od početka 2. perioda potpuni raspad igre Topolčana, dok igrači Železničara pojačavaju odbranu igrajući je na granici faula što im je donelo i rezultat. Dozvolili su igračima Topole da im ubace svega 8 poena, a na drugoj strani terena ubacili su 28 poena rivalu, tako da su već na poluvremenu imali velikih 23 poena prednosti 51:28.
Ni start 2. poluvremena nije doneo boljitak u igri bačkotopolskih plavo-belih pa je trener Benčik već od sredine 3. perioda igre pa do kraja utakmice šansu pružio mlađim igračima, što je domaći tim iskoristio da nanese pravu katastrofu ekipi Topole. Najefikasniji i najbolji igrač susreta bio je Rović iz Železničara koji je ubacio 28 poena.
Treneru Benčiku preostaje nedelju dana da podigne ekipu posle ovog nokauta pogotovo što ih u nastavku takmičenja očekuju kvalitetnije i jače ekipe. Prva od takvih je Futog koji stiže u Bačku Topolu u subotu 17.11.2018. godine. Utakmica se igra u velikoj sali OŠ,,Čaki Lajoš“ a početak je zakazan za 17h i 30 minuta. Ekipi je u ovoj veoma važnoj utakmici potrebna pobeda, tako da igrači pozivaju naše sugrađane i verne navijače da dođu u što većem broju, pruže podršku, daju im vetar u leđa i budu šesti igrač košarkašima Topole.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *