JOŠ JEDNA UBEDLJIVA POBEDA, SLEDI DERBI

Košarkašice Topolčanke su u okviru 13. kola 1. ŽRLS zabeležile još jednu ubedljivu pobedu na gostovanju u Rumi.

Kk topolcankaSavladan je domaćin sa 85:34 iako trener žuto-crnih Dejan Šegrt u ovoj utakmici nije mogao da računa na usluge svoje dve izuzetno važne igračice Milu Ivetić i Draganu Kekezović. Već na samom startu igračice Topolčanke su odigrale agresivnu i čvrstu odbranu, pri tom izuzetno efikasno u napadu, pa je logično bilo da na kraju prve deonice igre steknu i visoko vođstvo od 27:8. Domaće košarkašice su se mučile u napadu i imale veliki problem u realizaciji pa je 1. poluvreme Topolčanka rešila u svoju korist rezultatom 49:17. Pošto je utakmica već bila rešena šansu u 2. poluvremenu su dobile mlađe igračice, koje su do kraja još uvećale prednost svog tima.

U ekipi Topolčanke u fazi odbrane istakle su se Gordana Cvetković i Jelena Zorić, dok su napad predvodile Sonja Zorić sa 17 ubačenih poena i Katarina Pajić koja je postigla 12 poena.

Narednog vikenda, tačnije u subotu 16.02.2019. sa početkom od 18h na programu je derbi prvenstva u kojem će Topolčanka ugostiti ekipu Stare Pazove koja ih je jedina savladala u dosadašnjem toku prvenstva. Ove dve ekipe će u međusobnom odmeravanju snaga odlučiti koja će ekipa startovati sa pol pozicije u play-off. Sigurno da je izabranicama Dejana Šegrta potrebna podrška sa tribina u ovom veoma važnom meču za klub, pa se i očekuje veća poseta nego što je to bilo dosada.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *