JOŠ JEDNA POBEDA U NIZU

Prava je šteta što ljubitelji košarke ne mogu da prisustvuju utakmicama naših devojaka koje sa klupe predvodi trener Dejan Šegrt u ovogodišnjem prvenstvu jer one zaista oduševljavaju iz nedelje u nedelju.

U utakmici 16.kola 2 ŽLS Topolčanka je dočekala beogradski Radnički i upisala 13-ti trijumf u ovoj sezoni. Slavile su žuto – crne sa 80:64 u utakmici koja prevazilazi ovaj rang takmičenja,a gošće su se prikazale kao najbolji tim posle zrenjaninskog Proletera koji je gostovao u našem gradu u dosadašnjem delu prvenstva. Na kraju rezultat možda malo i previsok posle svega što su igračice oba tima pružile tokom 40 minuta igre.U kvalitetnu košarkašku predstavu uklopio se i sudijski par Arsić – Trebaticki iz Novog Sada čija je arbitraža bila na najvišem mogućem nivou i odavno,čak i nepamtim bolje suđenje našim košarkaškim timovima u sali OŠ „Čaki Lajoš“.

Što se tiče same utakmice gošće su bolje otvorile susret.Mladoj,talentovanoj i poletnoj ekipi Radničkog je sasvim zasluženo po prikazanom pripala prva deonica igre koju su rešile u svoju korist 20:17,iako su u jednom trenutku imale i dvocifrenu prednost od 18:8.Nakon 5 minuta igre u 2.četvrtini Topolčanka pravi seriju od 17:4 i vodi sa 34:24. Tvorci preokreta ponovo nezaustavljiva Slađana Radulović i sestre Zorić, mada je svoj veliki doprinos kako pre svega u odbrani, tako i u fazi napada dala i Danijela Grahovac. Na poluvremenu,kao i na par poslednjih utakmica Topolčanka je imala 7 poena viška – 43:36.

U 2.poluvremenu Beograđanke su se držale do sredine 3.četvrtine a onda je usledio show time mlade Sofije Repček koja je u veoma kratkom vremenskom intervalu postigla tri trojke i čini se u tim trenutcima rešila pitanje pobednika u ovom susretu.Do kraja utakmice Topolčanka je zahvaljujući iskustvu Radulovićke i Jelene Zorić rutinski utakmicu privela kraju, iako ekipa iz Beograda se trudila i nijednog trena nije odustala.

U našem timu Slađanu Radulović samo jedan skok je delio od tripl dabla (22 poena,11 asistencija i 9 skokova). Jelena Zorić upisala je 18 poena na svoj konto uz čak 24 uhvaćene lopte pod oba obruča (42 indeksna poena).Vredne pomena u našem timu i mlađa Zorićka, Sonja koja je ubacila 14 poena, Sofija Repček 12 (trojke 4 od 5) i Danijela Grahovac koja je ubacila 10 poena.U ekipi Radničkog najefikasnija je bila Jelena Novković sa 16 postignutih poena,a sa 13 pratile su je Marija Todorović i Tamara Veselinović.
Sledi dvonedeljna pauza u prvenstvu 2 ŽLS koja će sigurno dobro doći i prijati treneru Šegrtu i njegovim izabranicama, da se devojke malo oporave od napornih mečeva koje su odigrale u poslednjih mesec ipo dana i da prikupe snagu i energiju za odlučujuće utakmice u samom finišu sezone.

Topolčanka nastavlja prvenstvo 13.02.2021.godine kada će gostovati u Ljuboviji istoimenom domaćinu.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *