Restoran Rona

Dušan Tadić: Srećan sam što klub u kome sam ponikao sigurno ide stazom uspeha

Reprezentativac Srbije, fudbaler holandskog Ajaksa, Dušan Tadić, izrazio je veliko zadovoljstvo što je klub u kome je ponikao, TSC iz Bačke Topole, otvorio Fudbalsku akademiju i što se razvija i izrasta u jedan od važnih centara vojvođanskog i srpskog fudbala.

Zaista sam veoma srećan što deca iz ovog kraja i iz cele Srbije sada imaju fudbalski objekat, u kome mogu da napreduju i ostvare svoje fudbalske snove. Uvek su se ovde bavili mladim igračima, ali sada, kada vidim ovaj objekat i veliki napredak, verujem da će odavde izaći još mnogo igrača koji će, kao i ja, igrati za reprezentaciju“, rekao je Tadić prilikom sinoćne posete FK TSC i Fudbalskoj akademiji TSC u Bačkoj Topoli.

Prema njegovim rečima, klub za koji sada igra, holandski Ajaks, poznat je po šansama koje pruža mladim igračima i jednoj od najboljih fudbalskih akademija. „Ne mogu da kažem da se uslovi koje će ovi dečaci imati u ovom objektu u Bačkoj Topoli mnogo razlikuju od onih u Holandiji. Ponosan sam što sam odavde potekao“, kazao je Tadić.

Tadić je u nedelju uveče obišao Akademiju sa predsednikom FK TSC i generalnim direktorom, Janošem Žemberijem i Sabolčem Palađijem, a društvo su im pravili i mladi fudbaleri, koji su želeli da razgovaraju i da se fotografišu sa proslavljenim reprezentativcem Srbije.

Nikada ne propuštamo da kažemo da smo ponosni na to što je Tadić ovde igrao fudbal i što je u ovom mestu načinio prve fudbalske korake. Igrači kao što je on motivisali su nas i da pokrenemo ovako lepu fudbalsku priču u Bačkoj Topoli. Verujemo da talentovanih igrača, kao što je on bio, imamo u svakoj novoj generaciji“, kazao je Žemberi.

Dušan Tadić je rođen 1988. godine u Bačkoj Topoli. Posle TSC, koji se tada zvao AIK Bačka Topola, Tadić je u seniorskoj karijeri igrao za novosadsku Vojvodinu, holandski Groningen i Tvente, a od 2014. do ovog leta bio je igrač engleskog Sautemptona. Od ovde sezone je igrač holandskog Ajaksa. Za seniorsku reprezentaciju Srbije nastupa od 2008. godine i do sada je u dresu Srbije postigao 14 golova

 

Jedan komentar

  1. Momak za primer,pravi sportista koji apsolutno zavredjuje paznju. Idealan primer za decu kako treba da grade svoju karijeru i svoj zivot. Dusane svako dobro ti zelim,i ziveo TSC.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *