DERBI PRVENSTVA PRIPAO BEOGRAĐANKAMA

Košarkašice Topolčanke u najvažnijoj utakmici ove sezone na žalost su pretrpele prvi poraz na domaćem terenu u ovogodišnjem prvenstvu,ukupno treći i tako se praktično oprostile od borbe za titulu i plasman u viši rang. Lider prvenstva, ekipa Art basketa iz Beograda je slavila u Bačkoj Topoli sa 63:56.

Kk topolcankaTokom svih 40 min. igre vodila se ravnopravna igra oba rivala,a čini se da je pobednika odlučila duža klupa gostujućeg sastava.Trener domaćih Šegrt je ceo meč odigrao sa svega 6 igračica od čega sestre Zorić 40 min. a iskusna Kekezović 38 min. Odlično su žuto-crne otvorile utakmicu.Fenomenalnom odbranom dozvolile su lideru prvenstva da za 7 min. igre ubaci svega 3 poena.U tim trenucima na semaforu je pisalo 11:3 za domaći sastav,međutim nakon time-outa ekipa Art basketa je konsolidovala svoje redove,pa je nakon prve deonice igre rezultat glasio 13:10 za Topolčanku.Do poluvremena čvrste odbrane na obe strane,igralo se koš za koš,a na poluvremenu minimalna prednost gošći od 27:26.

I u 2.poluvremenu preslikana igra iz prvog dela.Trener Art basketa je pojačavao ritam utakmice čestim izmenama,dok je na drugoj strani bio vidljiv umor kod domaćih košarkašica koje su ruku na srce ostavile i poslednji atom snage na terenu i borile se kao lavice,ali im ni to na kraju nije bilo dovoljno za trijumf.Utakmica je rešena u samom finišu gde su igračice Art basketa sigurno izvodile slobodna bacanja i tako zabeležile možda i najvredniji trijumf u ovogodišnjem prvenstvu,a našim devojkama ostaje neka druga prilika za plasman u viši rang. U predposlednjem kolu Topolčanka narednog vikenda gostuje u Čelarevu.

Autor:Goran Medar

 

2 komentara

  1. Jako lepa utakmica,puna sam utisaka jer sam prvi put dosla da gledam. Odusevljena sam sa koliko energije se nase devojke bore i trude,ali se vidi da nemaju snage da izdrze celu utakmicu. Jako je simpatican onaj mali bucko nas trener Dejan,divan mladic samo mora malo da povede racuna o kilazi. . .ne znam ko je onaj deda sto sedi sa njim na klupi i samo vice na tu decu,jer mi se cini da ga se plase.Devojke su fantasticne i moram vam reci jedno veliko BRAVO od mene,dobile ste jos jednu navijacicu sigurno.

     
  2. Svaka cast za zalaganje. Atmosfera u sali je bila vrhunska, tri puta bolja nego na utakmicama muskog kosarkaskog kluba, sve zbog dobre hemije u ekipi!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *