DERBI PRIPAO NOVOSAĐANKAMA


Definitivno Novosadska ŽKA ne leži našim košarkašicama. Jedini su tim koji je pobeđivao žuto – crne od početka sezone, dva puta u prvenstvu i jednom u Kupu Srbije.

Košarkašice ŽKA i Topolčanke su odigrali derbi celog prvenstva i prikazanim dokazale da su dve najkvalitetnije ekipe u ovom rangu takmičenja.
Novosađanke su na kraju slavile rezultatom 72:63.


Topolčanka je imala samo dva dana za odmor i oporavak od dalekog puta u Prijepolje i teške utakmice sa Mileševkom. Uticalo je to naše devojke naročito u poslednjoj četvrtini kada je ponestalo snage, koncetracije i svežine, što je domaći tim iskoristio da zabeleži pobedu i izjednači se sa Topolčankom na vrhu tabele.


Prvo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj borbi gde je jedan mali pad tokom druge četvrtine našeg tima protivnik iskoristio i na poluvreme otišao sa prednošću od 39:34.


Početak 2.poluvremena u potpunosti je pripao našim devojkama. Veoma brzo su sustigle rivalke i povele. Usledilo je nekoliko brzopletih napada, a domaće trojkom u poslednjoj sekundi dolaze ponovo do vođstva 51:49. Ova trojka dala je krila Novosađankama i na početku poslednje deonice dolaze do dvocifrene prednosti.

Topolčanka se nije predavala. Iako vidno umorne i iscrpljene ponovo su po ko zna koji put dale sve od sebe, pokazale karakter, ostavile srce na teren i u jednom trenutku pripretile kada su stigle na 4 poena zaostatka. Međutim, domaći tim uspeo je da odbije nalet Topolčanke i na kraju slavi.


U našem timu Slađana Radulović ubacila je 27 poena, dok je Tamara Jokić postigla 14 poena. U ekipi ŽKA najzaslužnije za trijumf i slavlje svoga tima bio je tandem Ždrnja koja je postigla 18 poena i Perić sa 15 poena.


U naredna dva kola Topolčanka će biti domaćin. U subotu 05.03.2022.godine žuto – crne dočekuju Rudar iz Bora, a početak utakmice je zakazan za 19 h u velikoj sali OŠ „Čaki Lajoš“.


Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *