DEBITANTSKA POBEDA U DRUGOJ LIGI

Nakon poraza u 1. kolu u Zrenjaninu gde su debitovale u novom društvu, košarkašice Topolčanke su na debiju na domaćem terenu dočekale ekipu Gimnazijalca iz Pirota i zabeležile pobedu rezultatom 68:41.

lo

Koliko su bile očarane i stegnute na prvom susretu, ovoga puta su bile rastrčane i angažovane na domaćem terenu što pokazuje i rezultat posle prvih 10 minuta igre od 18:5. Zahvaljujući centarskom tandemu Jelena Zorić-Ivana Smiljanić Topolčanke su do poluvremena stekle veliku prednost i najavile prvu prvenstvenu pobedu u drugoligaškom društvu. Rezultat na poluvremenu je glasio 34:16 za izabranice trenera Dejana Šegrta.

U 2. poluvremenu Topolčanka je nastavila u istom ritmu, što gošće iz Pirota nisu mogle da isprate, a u ovom delu igre istakla se iskusna Slađana Radulović, koja je pokazala da će biti od velike koristi za mladi tim Topolčanke. Trener Šegrt je u finišu susreta dao šansu i najmlađim košarkašicama da ubeleže svoje prve minute u saveznom rangu, a one se nisu uplašile i nisu ga razočarale.
Kod domaćih vredelo bi istaći najefikasniju Ivanu Smiljanić koja je upisala 21 poen, kao i Slađanu Radulović sa 17 poena i kapitena Jelenu Zorić koja je ubacila 14 poena. Kod gošći jedina dvocifrena i zapažena bila je Milica Mančić sa 17 ubačenih poena.

U narednom kolu košarkašice Topolčanke očekuje komšijski derbi u Srbobranu protiv istoimene ekipe.

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *