CRVENKA – TOPOLA 81:93

Košarlaši Topole su u 9. kolu Prve Srpske lige – sever zabeležili očekivanu pobedu na gostovanju u Crvenki rezultatom 93:81. Izabranici Mikloša Benčika nisu previše zapinjali u duelu sa fenjerašem, igrali su taman onoliko koliko im je bilo potrebno za jos jednu pobedui nova 2 boda. Sa ova dva boda košarkaši Topole su se usamili na drugoj poziciji prvenstvene tabele odmah iza lidera ekipe Futoga koja još nije osetila gorčinu poraza,mada je u ovom kolu bila blizu toga, naime Futožani su tek nakon dodatnih 5 minuta slavili u duelu protiv mlade i talentovane ekipe Kris kros iz Pančeva iako su pred posldnju četvrtinu imali zaostatak od 11 poena.

Utakmica u Crvenki počela je lepršavo i efikasno sa obe strane. Tako je bilo do 7. minute a onda Topola igra angažovanije u odbrani i dalje precizno u napadu i kao posledica toga dvocifrena prednost već posle prvih 10 minuta igre 27:16 za bačkotopolske plavo – bele.

I početak 2. četvrtine pripada Topolčanima, veoma brzo Topola dolazi do 21 razlike u svoju korist i to je bila najveća razlika u 1. poluvremenu. Finiš poluvremena pripada domaćinu tako da se na veliki odmor odlazi rezultatom 53:40 za Topolu.

Igrači Crvenke nisu znali šta ih je snašlo kad je počelo 2. poluvreme. Igra Topole kao iz udžbenika kako u odbrani, tako i u napadu. Za nepuna 2 minuta serija Topole 12:0, a rezultat na semaforu 65:40. Do kraja 3. četvrtine Topolčani su povisili svoju prednost na maksimalnih +31 (86:55) na ovom susretu.

U poslednjoj četvrtini trener Benčik je pružio šansu bačkotopolskoj mlađariji Zagorcu, Turbiću, Mumalu i Ninkoviću koje je predvodio na terenu iskusni Prlja. Košarkaši Crvenke nisu klonuli duhom, pa su zahvaljujući iskusnom Vukiću uspeli do kraja da koliko toliko ublaže poraz pred svojim navijačima. Najefikasniji igrač susreta bio je Hinić sa 25 postignutih poena, a sledili su ga Savić koji je odigrao sjajno ovu utakmicu, pogotovo prvo poluvreme sa 17 i mladi Turbić a 15 poena.

Kod domaćina najviše koševa postigao je već pomenuti Vukić 18, a takođe solidni bili su Serenče sa 15 i Pena sa 14 poena.

Košarkaši Topole u 10. kolu Prve srpske lige – sever na svom terenu dočekuje veoma neugodnu ekipu Radničkog iz Kovina koja je u ovom kolu na svom terenu deklasirala veoma dobar tim Akademika iz Srbobrana rezultatom 93:68, tako da je izabranicima Mikloša Benčika neophodna jaka podrška sa tribina, možda kao nikad ranije.

Ovaj susret je na programu u subotu 05.12.2015. u velikoj sali OŠ „ Čaki Lajoš “ a zakazan je za 19h.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *