BIVŠI REPREZENTATIVAC I NBA ZVEZDA DARKO MILIČIĆ U POSETI KK,,TOPOLA“

Kao što su obećali na proslavi jubileja 70 godina muške košarke u gradu da će dovesti renomirane stručnjake i poznate igrače da se druže sa decom i održe stručna predavanja trenerima u klubu, rukovodstvo KK,,Topola“ je polako krenula u realizaciju tog projekta.

17362467_10208764165806090_4266406171445553705_nKošarkaški klub je minulog vikenda ugostio nekadašnjeg reprezentativca i NBA zvezdu Darka Miličića. Miličić je igrao na poziciji centra. Izabran je kao drugi pik NBA drafta 2003 godine od strane Detroit pistonsa sa kojim je osvojio šampionsku titulu 2004. godine i tako je postao prvi igrač iz Srbije kome je to uspelo i pošlo za rukom. Dolazak nekadašnje NBA zvezde je privukao ogromno interesovanje dečaka i devojčica, članova kluba. Darko je prvo prisutnima ispričao svoj trnovit put od prvih košarkaških koraka načinjenih u Sports Worldu iz Novog Sada, potom vremenu provedenom u Hemofarmu iz Vršca iz kojeg je otišao u Ameriku. Davao je deci korisne savete za njihov dalji razvoj i dalju budućnost bavljenja sportom, ali i dodao da ne prave greške kao što ih je činio sam on što je najbolje osetio na svojoj koži. Potom su usledila mnogobrojna pitanja radoznale dece uvaženom gostu na koja je on strpljivo odgovarao.

milicic btZa kraj je ostalo fotografisanje koje će ostati u lepom sećanju možda nekoj budućoj NBA zvezdi koja je ponikla u našem gradu, a znamo da je Bačka Topola rasadnik talenata u mnogim sportovima i da je dala veliki broj vrhunskih sportista. Rukovodstvo kluba se ujedno zahvaljuje svima koji su posredovali u dovođenju Darka Miličića u naš grad i posetu jednom od tri najstarija kluba u državi KK,,Topola“

Autor: Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *