BEŽANIJA – TOPOLČANKA 37:88

U utakmici 9. kola 2. Srpske lige – sever Topolčanka je u Beogradu ubedljivo savladala Bežaniju rezultatom 88:37.

U 1. poluvremenu Topolčanka je izvranredno odigrala odbranu dozvolivši domaćim košarkašicama da ubace samo 17 koševa. Ujedno su uspele da potpuno neutrališu udarni tandem Bežanije Brajović – Jović.

U 2. poluvremenu domaća ekipa Bežanije se jednostavno predala tako da je Topolčanka stigla do zaslužene, Ali neočekivano visoke pobede. Ovo je Topolčankin 7. trijumf u prvenstvu uz jedan poraz od lidera na tabeli ekipe Karaburme. Topolčanka trenutno zauzima 2. poziciju na prvenstvenoj tabeli uz utakmicu manje, naime tek joj predstoji duel u Novom Sadu protiv Proletera. Što se tiče ove utakmice u Beogradu Rebeka Kiš, Maja Pojužina i Dijana Rajak su najzaslužnije za dobru odbranu, dok su se u napadu istakle Jelena Zorić sa 39 ubačenih poena i Jovana Đurović sa 14.

Košarkašice Topolčanke u narednom 10. kolu su slobodne, a potom ih očekuje gostovanje u Novom Bečeju poslednjeplasiranom Jedinstvu, da bi za kraj prvog dela prvenstva i kraj kalendarske godine usledila prava poslastica za sve ljubitelje ženske košarke i pune tribine, duel dve najbolje i najkvalitetnije ekipe ovog ranga takmičenja Topolčanke i Karaburme, koji može mnogo toga da reši oko putnika u elitnu žensku ligu Srbije – Superligu.

Goran Medar

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *