Sabo: Samo pobeda dolazi u obzir

BAČKA TOPOLA – Ekipa FK TSC spremna dočekuje utakmicu sa Javorom iz Ivanjice i veruje da će ostvariti prvu pobedu u prvoj utakmici nastavka takmičenja u Superligi, u nedelju, 31. maja od 17.30, na svom terenu u Senti.
Šef stručnog štaba FK TSC Zoltan Sabo ocenio je danas da je njegov tim dobro pripremljen za meč 27. kola Superlige.

„Odigrali smo i dve prijateljske utakmice u kojima smo bili vrlo efikasni, sa Spartakom smo postigli tri gola, a u meču sa Žarkovom sedam“, rekao je on.
Sabo je dodao da je uveren da će njegova ekipa zadržati takvu efikasnost. „U nedelju samo pobeda dolazi u obzir i naš opastanak na četvrom mestu Superlige, koje vodi u evropsko takmičenje“, istakao je šef stručnog štaba FK TSC.
Golman Nenad Filipović takođe je izrazio uverenje da se ekipa dobro spremila za nastavak takmičenja i da će ovaj deo sezone u nedelju otvoriti na najlepši način – pobedom pred svojim navijačima u Senti.
„Kod nas je uvek vrhunska atmosfera, prijateljska, porodicna. Zaista smo jedva smo čekali da se vratimo i ja verujem da ćemo izvući svoj maksimum, upisati nova tri boda i tako zadržati poziciju na tabeli“, dodao je Filipović.
Krilni napadač Djuro Zec rekao je da se FK TSC neće opustiti i da su svi svesni da će utakmica u nedelju biti teška, pre svega jer je pauza bila duga.
„Mislim da smo se zaista odlično spremili, da smo dobro radili individualnno, a poslednih par nedelja i timski“, rekao je Zec koji je u TSC od januara i koji ističe da je prezadovoljan uslovima u klubu, kao i atmosferom. „Mislim da sam izabrao pravi klub“, kazao je Zec.
Zec je dodao da veruje da će u nedelju tim biti maksimalno fokusiran i da će probati da što pre realizuju prilike pred protivničkim golom. „Ako to budemo uradili, siguran sam u pobedu i nova tri boda“, rekao je on.
FSS je doneo odluku da se takmičenje u Superligi nastavi utakmicama preostala četiri kola ligaškog dela takmičenja, ali da se ne igraju mečevi plej-ofa i plej-auta, kako bi ekipe imale dovoljno vremena da se pripreme za narednu sezonu.
Za FK TSC to znači da će, posle utakmice sa Javorom iz Ivanjice, igrati još mečeve sa Proleterom iz Novog Sada, Crvenom zvezdom i niškim Radničkim.
Poslednju utakmicu pre uvođenja vanrednog stanja FK TSC je odigrao u subotu, 14. marta na svom terenu, pobedivši Radnik iz Surdulice sa 2:1.

Posle 26 kola, TSC zauzima četvrto mesto na tabeli Superlige sa 50 bodova iz 14 pobeda, 8 remija i 4 poraza. Prvi rival u nastavku sezone, ekipa Javora trenutno je 13. na tabeli sa 19 bodova, iz 5 pobeda, 4 remija i 17 poraza.

Meč FK TSC – Javor, igraće se u nedelju, od 17.30h, uz direktan prenos na ArenaSportu, sa stadiona u Senti, gde je TSC domačin do izgradnje novog stadiona u Bačkoj Topoli.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *