Gimnazija je potrebna Bačkoj Topoli, i to što kvalitetnija.

Saopštenje za javnost Opštinskog odbora Narodne stranke Bačka Topola:

“Aleksandar Vučić – Za našu decu” i “Savez Vojvođanskih Mađara-Ištvan Pastor” su nazivi dve od četiri proglašene liste na “izborima” za Skupštinu opštine Bačka Topola koji će se održati 21. juna ove godine. Dakle punoletni građani sa teritorije Opštine Bačka Topola će glasati za Aleksandra Vučića ili Ištvana Pastora koji nisu čak ni u nazive svojih lista stavili Bačku Topolu.

Nema programa, nema debata, ali tu su kese sa brašnom i paštetama, tu su jedna ili dve crvene, tu je mnogo obećanja koja se zaborave pre nego što se izbori i okončaju.

S vremena na vreme, nas koje živimo u ovoj opštini manje ili više opeče događaj koji je vezan za nas.

OO Narodne stranke Bačka Topola je sa ogorčenjem primio vest o tome da Ministarstvo prosvete nije odobrilo da se u Gimnaziji i ekonomskoj školi „Dositej Obradović“ u Bačkoj Topoli otvori novi smer turistički i hotelijerski tehničar na srpskom nastavnom jeziku, iako je bilo dovoljno zainteresovanih učenika osmih razreda za upis.

Pre 55 godina naši roditelji su uspeli da omoguće rad Gimnazije u Bačkoj Topoli. Bili su svesni da, ukoliko obezbede da većina đaka sa najboljim ocenama iz osnovne škole nastave školovanje u našoj opštini, onda možemo očekivati i ljude koji će se obrazovati i osposobiti da u budućnosti vode ovu zajednicu i šire svoje vidike i uticaje. Zato sa ponosom govorimo o našim sugrađanima koji danas predaju na našim i inostranim fakultetima, koji se bave naukom, koji su lekari, sudije, tužioci, književnici, glumci, uspešni privrednici itd. Većini njih je na tom putu pomogla i naša Gimnazija gde su se pripremali za svoje pozive i život.

Nametnuta vlast niti može, niti sme da se usprotivi predlogu da se Gimnazija svede na par desetina učenika po generaciji, odnosno da se pre ili kasnije ukine.

S obzirom da se pre tri godine isto desilo i sa smerom ekonomski tehničar na srpskom nastavnom jeziku, javno pozivamo OO SNS Bačka Topola da se oglasi i da građanima saopšti:

• šta su preduzeli da se uvede smer turistički i hotelijerski tehničar na srpskom nastavnom jeziku u školskoj 2020/21. godini?
• šta su preduzeli da se ne bi ugasio smer ekonomski tehničar na srpskom nastavnom jeziku pre tri godine?
• šta su preduzeli u pogledu gašenja institucija koje su izmeštene iz Bačke Topole, npr. suda, tužilaštva, vojnog odseka, poreske uprave itd.?

Tako će građani saznati koliko se i kako „za našu decu“ bore i trude predstavnici stranke koja drži i Ministarstvo prosvete i sve poluge vlasti u ovoj zemlji već punih osam godina.

Opštinski odbor Narodne stranke Bačka Topola poziva sve one koji imaju pravo glasa na predstojećim „izborima“ da ih bojkotuju. Nema izbora 21.06. Ubrzo će doći izbori na kojima ćemo pošteno birati.

OO Narodne stranke

 

2 komentara

  1. Bravo
    Sta ce Pastor ovde, neka brine za Su
    Sns,oterati,ili prevaspitati mladji kadar 😉

     
  2. INTRVJU ZA LIST “DANAS” POZNATOG REDITELJA GORANA MARKOVIĆA: Da li vidite rešenje u bojkotu izbora? Hoćete li vi izaći na izbore i glasati?

    – Ne pripadam nikakvom pokretu koji je za ili protiv izbora. Ja na izbore neću izaći zato što ne želim da taj način pružim legitimitet jednoj unapred dogovorenoj prevari. Cela mašinerija vlasti liči mi na grupu šibicara koji nastoji da privuče naivne i da ih opelješi. E, pa ja znam kako šibicari rade i neću se navući. Neka pljačkaju lakoverne.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *