Žužana Stanko: Edukacija udruženja građana iz finansijskog i pravnog aspekta

Juče je u maloj sali Opštinske uprave održana prva edukacija – okrugli sto na temu rada i funkcionisanja udruženja građana iz finansijskog i pravnog aspekta. Edukaciju su otvoriti Predsednik opštine Kišlinder Gabor i Stanko Žužana budžetski inspektor opštine Bačka Topola, koja ujedno i drži obuku.
IVA_5964
Edukacija je, kako je istakla Žužana Stanko, namenjene predstavnicima civilnih organizacija koji treba da znaju kako pravilno konkurisati, kako trošiti sredstva da bi posle mogli da ih opravdaju prema opštini. Obrađuju se prvenstveno finansijske, računovodstvene, a i pravne teme. Znači počinjemo sa zakonskim propisima, šta je njihova obaveza da poseduju, koje pravilnike treba da izrađuju, poštuju, kakve odluke treba da donesu, kako treba da izgleda verodostojni knjigovodstveni dokument i puno toga vezanog za trošenje, precizirala je Stanko.
Kako bi rad bio što efikasniji organizovaće se u vidu interaktivnih okruglih stolova sa dvadesetak učesnika. U prvom ciklusu planirano je pet edukacija a one će, kada se pojave novi opštinski konkursi, biti nastavljeni za korisnike tih sredstava.
 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *