Završena rekonstrukcija parkinga

U subotu je, nakon rekonstrukcije, pušten u upotrebu parking u Boračkoj ulici. Rekonstrukcija je podrazumevala i seču drveća koje se nalazilo na parkingu što je izazvalo mnogo negativnih reakcija kod stanovnika Bačke Topole. Na ovu temu ispred opštine Bačka Topola obratio nam se predsednik skupštine opštine Saša Srdić.

IMG-e9d590bab9c03881f7b52fb21e8ec704-V

“Zbog kompletne informisanosti bačkotopolske javnosti želim da istaknem da smo odluku o rekonstrukciji parkinga doneli na osnovu sugestija velikog broja građana koji žive u okolini kao i zbog činjenice da je zbog izuzetno lošeg stanja veći broj parking mesta praktično bio neupotrebljiv. Želim da naglasim da se ovde radi o sanaciji i rekonstrukciji već postojećeg parkinga, a o potrebi za parking prostorom u ovom delu grada mislim da je izlišno i govoriti. Smatramo da i ne postoji potreba za parkingom i dalje bi bila neophodna sanacija ovoga prostora u užem centru Bačke Topole.

Svi radovi su obavljani u skladu sa projektno-tehničkom dokumentacijom za sanaciju parkinga u okviru koje je od strane stručnih lica posebno istaknuto da se postojeća stabla moraju ukloniti i zameniti novim sadnicama, zbog izuzetno agresivnog korenja topole koji je izazvalo štetu kako na samom parking prostoru tako i na trotoarima ali i na okolnom kolovozu. Naravno, ovde nije reč o svim stablima nego samo o onim koja su direktno uticala na funkcionalnost i bezbednost predmetnog parkinga. Nijedno ovlašćeno lice nije htelo da svojim potpisom garantuje bezbednost lica i vozila na parkingu ukoliko se ova stabla ne bi uklonila. Prilikom njihovog vađenja ustanovljena je i šteta koje je korenje već napravilo na kanalizacionoj i vodovodnoj mreži kao i na cevima za odvod atmosferskih padavina.

IMG-0f5f6eea83e5853c55f1135b6d2df0ad-VOdlukom Opštinskog veća JKP „Komgrad“ je ovlašćen da ukloni i preuzme posečena stabla, a opštinski Centar za socijalni rad je odredio sedam najugroženijih porodica kojima su drva predata na korišćenje. Naravno o svemu navedenom postoji prateća dokumentacija u vidu opštinske odluke kao i dopisa koji je JKP Komgrad zaprimio od Centra za socijalni rad. Na osnovu iskustva iz susednih Opština u kojima je tokom maja meseca bilo olujnog nevremena i prilikom kojeg su stabla čupana iz zemlje i padala po vozilima nanoseći veliku materijalnu štetu koju će te Opštine morati da nadoknade, siguran sam da smo mi učinili sve neophodne korake kako bi ovaj parking poprimio izgled kakav zaslužuje uz ispunjene svih bezbedonosnih mera.

Sada po završetku radova posađene su nove sadnice kugličastog javora koje nemaju problematičan koren, a i sva parkig mesta su funkcionalna. Uredili smo i poravnali okolni trotoar koji je takođe bio devastiran nekontrolisanim rastom korenja. Pročišćeni su i svi kanali za odvod atmosferskih padavina kako se voda više nebi zadržavala na parkigu.

Obećali smo da ćemo Bačku Topolu učiniti prijatnijim mestom za život svih nas i zato želim da najavim da nas tokom ovog leta očekuje početak radova na izgradnji novog bazena, rekonstrukcija hotela u centru grada kao i nastavak infrastrukturnog opremanja industrijske zone kako bi privukli nove investitore uz nadu da će u što skorije vreme početi i radovi na izgradnji fabrika na parcelama koje su već prodate investitorima. Pred nama su i radovi na povezivanju Dunavske i Vidovdanske ulice. Ulica će biti asfaltirana, a biće postavljena i nova rasveta, čime će biti realizovana još jedna faza projekta uređenja šireg centra grada. Broj dece koji boravi na novoizgrađenim dečijim igralištima kao i broj mladih koji koriste nove sportske terene jesu najbolji pokazatelji da sve projekte sprovodimo planski i odgovorno.” – rekao je Saša Srdić.

 

4 komentara

 1. E sad kad ovo čitamo lepo je sročeno i pokušano čak i da se stručno objasne razlozi rekonstrukcije ovog parkinga, pa onda po običaju hvalospevi vladajuće stranke idu dalje. Pa napominju dečija igrališta, sportske terene i nova radna mesta, dok u našem gradu vlada bela kuga, a mladi napuštaju ovaj grad i odlaze tamo gde će moći živeti od svog rada. Tako da vam je gospodo iz vladajuće partije ovo priča bez utemeljenja. A kao najbitnije, zašto se za sve ove projekte urađene i one što planirate ne polože narodu računi? Pa najbitnije od svega toga je koliko ste vi našeg novca utrošili na ovaj parking, što je sasvim normalno da o svakom njihovom dinaru informišete građane Bačke Topole. Ovako sigurno možemo da sumnjamo kako se troši naš novac!!!

   
 2. Bas si pravi mrgud. Pa pogledaj prethodnu vest na ovu temu . Tamo je receno i koliko ce kostati radovi i koliki je rok za izvodjenje radova. Nego tebi ocigledno smetaju oni hvalospevi vladajuce partije : )

   
 3. Svetlana Zobnatica

  Pokusavam da shvatim zašto se ovakvim vestima pridaje toliki značaj. Pa normalno je da treba da radite, uradite i uredite grad. To vam je obaveza koju ste prihvatili i za koju primate adekvatnu nadoknadu. Shvatam i da u nedostatku i nemoći ozbiljnijeg delovanja, ovakve vesti čine da mi građani (tobože) zaključimo kako „aparat“ zaista opravdava svoje postojanje i delovanje….ipak mene ove vaše vesti podsećaju na situaciju kada se dete navikava da kaki na nošu…. kada mu to pođe za rukom, ono poziva da se pohvali kako je kakilo upravo onako kako su mu objašnjavali. Što se seče drveća tiče, to je zločin. Vojvodina je procentualno,na zadnjem mestu po pitanju pošumljenosti, svako drvo je dragoceno i vredno da se za njega borimo.(ovo ne važi za one koji imaju stav da prestankom njihovog postojanja,svet umire). Pametni vagaju, imaju zdrava i oštra čula, izražen instinkt za budućnost i imaju istančan osećaj na koju stranu tas preteže, pa spram toga deluju.

   
 4. Svetlana Zobnatica

  I još samo ovo…..kako planirate da učinite Topolu prijatnim mestom za život….? Evo primer jednog idiličnog dana u našem gradu….šetnja Glavnom ulicom.. kratak pljusak je učinio da junski vreo dan bude podnošljiviji…ljudi izašli da se osveže…možda da pojedu i neku kuglu sladoleda….kad ono…ŽIBEL rešio da pusti svoje aromatične nevidljive šetače…i tako Topola postaje veoma prijatno mesto za život…sa uređenom administracijom, mesto gde se štite interesi građana, mesto gde se o svakom detetu vodi računa, mesto gde starim licima pomažete svesrdno…

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *