Odbijena smena Predsednika Opštine Gabora Kišlindera

Odbornici SO Bačka Topola na sednici održanoj 27. juna  razmatrali su 37 tačaka dnevnog reda.
Rad je počeo razmatranjem Inicijative  Agencije za borbu protiv korupcije  o razrešenju Gabora Kišlindera sa javne funkcije predsednika opštine koja je, nakon rasprave , odbijena većinom glasova prisutnih odbornika .
4-b.topola1
Podršku većine  na ovom zasedanju dobio je  predlog Odluke o rebalansu budžeta za ovu godinu koji je povećan za  ukupnih 12 procenata  i sada iznosi nešto više od milijardu i sedamsto trideset miliona dinara.
Prihvaćeni su i  izveštaji o prošlogodišnjem radu  javnih preduzeća ,, Tržnica ” , ,, Komgrad ” i JP za građevinsko zemljište, urbanističko planiranje i uređenje Bačke Topole, a tokom rasprave po pojedinim tačkama dnevnog reda dominirala su pitanja o rešenju problema zagađivanje Krivaje, izgradnji prečistača, kvalitetnom rešenju pitanja grejanja.   Prihvaćen je i  predlog Odluke o dodeli nagrade ,, Pro urbe ”.  Dobitnici su Julijan Rac i Laslo Pašćik iz Bačke Topole, a priznanja će im biti uručena na svečanoj sednici SO u septembru.
Odbornici  su  odlučivali i o izmenama u sastavu Opštinskog veća . Prihvaćena je ostavka Janoša Žemberija kome je izražena zahvalnost za dosadašnje angažovanje i zalaganje ,  a  većinom glasova, tajnim izjašnjavanje, podržan je predlog predsednika opština da se na njegovo mesto resornog člana za poljoprivredu izabere Nimrod Tomik. Rešenja o kadrovskim promenama izglasana su i kod sastava članova školskih odbora u osnovnim i srednjim školama, Upravnim odborima  Doma kulture, PU,, Bambi ”, Turističke organizacije opštine , Skupštini Društva sa organičenom odgovornošću za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom ,, Regionalna deponija ” Subotica.
Zeleno svetlo dobile su i Odluke o usklađivanju akata pojedinih javnih preduzeća, kao i Rešenja o  davanju saglasnosti na izmene programa njihovog  poslovanja , a jednoglasno je, pred letnji predah u radu, prihvaćen Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke  o visini učešća opštine u obezbeđenju sredstava za prevoz učenika srednjih škola. Ona predviđa da se učenicima srednjih škola koji svakodnevno putuju od mesta stanovanja do Bačke Topole obezbeđuje sto posto cene mesečne prevozne karte.Učenicima koji iz svog mesta putuju do srednjih škola sa sedištem na teritoriji druge lokalne samouprave , opština će obezbeđivati naknadu u visini cene mesečne karte najduže relacije u opštini.
Izvor: Ic/TK
 

3 komentara

  1. Da li ja to dobro citam. Drzavna agencija daje predlog za razresenje a odbornici kazu ne on ostaje. Da li se zna razlog takvog predloga?

     
  2. Znači, pojedinci stavljaju sebe iznad državnih instucija. Agencija za borbu protiv korupcije je donela rešenje da je Gabor Kišlinder dodelio Udruženju čiji je on osnivač 200.000,00 dinara iz budžeta SO Bačka Topola, tj. naših para i da se smeni sa mesta Gradonačelnika. A onda odbornička grupa SVM i SNS kaže to nije bitno, Gabor Kišlinder je i dalje Gradonačelnik. Ovo je samo jedan od dokaza bezakonja u državi Srbiji, gde političke partije i pojedini „moćnici“ mogu da rade šta hoće i ujedno odlučuju o našim sudbinama, što je apsolutno jedna zasrašujuća i neodrživa situacija. Šta je ovde pored bezakonja i bahatosti pojedinaca još bitno navesti, dali Gabor Kišlinder zna da pored političke i krivične odgovornosti postoji i moralna odgovornost, pa se neminovno podnosi ostavka, a ne da se krije iza političke partije. Kako posle ovoga da građani Bačke Topole imaju poverenja u vladajuću koaliciju u našoj lokalnoj samoupravi i prvog čoveka Grada, kada donose ovako skandalozne odluke i krše propise. Drugo pitanje, kako građani dalje da ne sumnjaju u svaku investiciju i ostalo gde se troši naš novac, da nije u pitanju korupcija i mnoge zloupotrebe, kada amnestiraju od odgovornosti čoveka koga je Agencija za borbu protiv korupcije već kao takvog označila!!!

     
  3. Povećanje budžeta 12%. Znači ukida se samodoprinos uraaa.

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *