Juče održana poslednja sednica skupštine opštine u ovoj godini

Usvajanjem zapisnika sa prethodne sednice i utvrđivanjem prestanka mandata pismenom ostavkom odbornika Gorana Plećaša SNS kao i Tomika Nimroda SVM, počela je današnja, ujedno i poslednja sednica SO Bačka Topola u ovoj godini.

Foto: IC TK
Foto: IC TK

Imenovanje novih odbornika obaviće se na prvoj narednoj sednici, a svečanu izjavu iz poslaničke klupe, dala je Nada Pleskonja SNS, koja će tu dužnost obavljati umesto Ognjena Despotovića SNS, imenovan za člana Opštinskog veća. Odbornici su većinom glasova usvojili predlog odluke o angažovanju eksternog revizora za završni račun budžeta opštine za 2017. godinu, kao i odluku o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu, radi izgradnje parking prostora, saniranja i proširenja Dunavske ulice. Usvojen je godišnji program poslovanja JP za građevinsko zemljište uz konstataciju da se što pre sačiniti plan i program upravljanja i gazdovanja prirodnog dobra kao što je bačkotopolsko jezero sa okolinom, što je prema rečima direktora preduzeća Dejana Jerkovića tako nešto za sada ne izvodljivo, sve dok lokalna uprava ne obezbedi dovoljan iznos sredstava za te namene. JP Komgrad, sa druge strane, ostvario je dobit, u 2016. godini, pa je prema Zakonu o javnim preduzećima i Statutu opštine, dužan da od ostvarenog viška prihoda u budžet opštine uplati 75 odsto sredstava. Čuli su se potom različiti predlozi, od toga da se ostvarena dobit ulaže u komunalne potrebe građana, do toga da se sredstva namene za izgradnju prečistača otpadnih voda. Usvojen je potom niz predloga o razrešenjima i imenovanjima članova odbora u domu zdravlja, osnovnim i srednjim školama, a usvojen je i predlog obrazovanja Komisije za izradu godišnjeg programa zaštite poljoprivrednog zemljišta na području opštine Bačka Topola. Odbornici su iskoristili mogućnost i još jednom postavili pitanje rešavanja imovine opštine Bačka Topola, sa predlogom da se u najskorije vreme izvrši popis imovine, kao i da se ubuduće skupštini dostave rezultati rada i aktivnosti predsednika opštine i članova opštinskog veća. Sednica je završena uručenjem poklona lokalne uprave odbornicima i razmenom čestitki za predstojeće praznike, sa željom, da saradnja vladajuće koalicije i opozicije u narednoj godini bude još konstruktivnija za dobrobit građana opštine Bačka Topola.

 

Jedan komentar

  1. Debeli ćoman

    Koliko oni para dobijaju što se brinu za dobrobit građana Bačke Topole u toplim prostorijama i udobnim stolicama?Gde to mogu da vidim?

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *