Restoran Rona

JAVNI POZIV ZA ORGANIZOVANJE SPROVOĐENJA JAVNIH RADOVA U 2018. GODINI U OPŠTINI BAČKA TOPOLA

Javni radovi su mera aktivne politike zapošljavanja koja predviđa odobravanje sredstava za zapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje (u daljem tekstu: Nacionalna služba) i podrazumeva sprovođenje aktivnosti koje preduzima poslodavac-izvođač javnog rada, a koje imaju za cilj ostvarenje određenog društvenog interesa.

javni radovi

Za sprovođenje javnog rada Opština Bačka Topola isplaćuje poslodavcu-izvođaču javnog rada sredstva za zaradu nezaposlenih lica angažovanih na sprovođenju javnog rada. Sredstva namenjena za sprovođenje javnih radova koriste se za:

  1. Isplatu neto zarade nezaposlenim licima uključenim u javne radove, u visini od: minimalna cena rada uz obračun toplog obroka u iznosu od 100 dinara i regresa u iznosu od 100 dinara, uvećane za iznos pripadajućih poreza i doprinosa
  2. Naknade troškova dolaska i odlaska sa rada u visini do 1.500,00 dinara po licu za svaki mesec angažovanja
  3. Naknade troškova sprovođenja javnog rada po licu, jednokratno, u visini od 3.500,00 dinara
  4. Naknade troškova HTZ opreme po licu, jednokratno, u visini od 10.000,00 dinara Poslodavac – izvođač javnih radova u obavezi je da obezbedi isplatu svih obaveza u skladu sa zakonom, a koje ne snosi opština Bačka Topola, i to: troškove dolaska i odlaska sa rada u preostalom iznosu do visine cene prevozne karte u javnom prevozu i troškove HTZ opreme u preostalom iznosu do visine nabavne vrednosti opreme.

Javni poziv možete preuzeti ovde

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *