BIGtheme.net http://bigtheme.net/ecommerce/opencart OpenCart Templates
понедељак, 20. август 2018.
Početna / Kultura / Prva predstava u novoj pozorišnoj sali

Prva predstava u novoj pozorišnoj sali

Predstava „Ne oklevaj-improvizuj“ biće prva po redu odigrana u novoj pozorišnoj sali Doma kulture u Bačkoj Topoli.

predstavaZamenik direktora Doma kulture Đorđe Beko kaže da je predstava zakazana za 31.januar.

„U autorskom projektu Srđana J.Karanovića „improvizovaće“ sve poznati glumci iz domaćih serija i filmovi i mislim da će to biti pravo osveđenje za sugrađane. U pitanju je komedija u kojoj će nastupiti deset mladih glumaca, a za realizaciju nam je pomogla i sama Opština“, kaže Beko i dodaje da predstava nije nimalo standarda, već veoma interesantna, sa dosta improvizacije.

U predstavi „Ne oklevaj-improvizu“ nastupaju: Brankica Sebastijanović, Jelisaveta Karadžić, Anita Stojadinović, Ivana Dudić, Iva Kevra, Jovana Gavrilović, Stefan Radonjić, Dušan Matejić, Miloš Đurović i Bogdan Bogdanović.

Predstava je nastala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, rađena sa klasom Glume u sedmom semetru i zasnovana je na nizu vežbi improvizacija, a ne na dramskom tekstu.

Improvizacije su instinktivne spontane igre u kojima učesnici, poput dece, koriste maštu da bi se igrali i kreirali šta god požele. Sve što glumci budu izvodili na sceni nastaće upravo tog trenutka pred prisutnom publikom, bez ikakve prethodne pripreme.

M.Sć

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>