Pozorišne predstave u oktobru

Sa prvim oktobarskim danima očekuju nas i dve predstave u organizaciji Doma kulture Bačka Topola, a koje će biti odigrane u novoj pozorišnoj sali.

U ponedeljak, 8. oktobra u 19.30 h odigraće se predstava „Vernisaž“.

Vernisaž je trivijalna komedija za ozbiljne ljude.

Komedija o bračnom zatvorenom krugu u kome nema istinskog života, gde je sve samo manir i maska.

Vera i Mihail jedinu injekciju životne snage dobiju kada im u goste dođe prijatelj Bedržih. Njemu prezentuju sve uspehe svog veštačkog raja. No, injekcija, kao kod narkomana, kratko traje jer gost poželi da ode. Mihail i Vera ga „zarobe“, jer ako ode „publika“ moraće se zagledati u svoj propali, uvoštali bračni život.

Uloge igraju: Marko Živić, Tatjana Kecman i Rade Ćosić.

U sredu, 10. oktobra u 19.30 rezervisan je termin za predstavu „Teško je reći zbogom“.

U dramskom tekstu „Teško je reći zbogom“ susrećemo se sa neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta „žrtva“ i „progonitelj“ zameniće mesta, „istine“ će postati „laži“, a „laži“ će postati „istine“. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Mirog Gavran je napisao modernu savremenu dramu sa kojom će se gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka deliće svog ličnog iskustva.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom- a u njemu se sve te odrednice susreću i prepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ako se slažete sa tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću- onda ćete u ovoj predstavi zaista uživati.

Uloge igraju: Dragana Dabović –Ena, Nevena Ristić- Tea, Ivan Mihailović- Davor.

Ulaznice po predstavi koštaju 500 dinara, a rezervisati se mogu lično u kancelarijama Doma kulture ili telefonski na broj 713-515.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *