Još devet dana za prijavljivanje na festival Dunavska sonata

Konkurs za prijavljivanje učesnika na četvrti po redu festival klasične muzike na otvorenom Dunavska sonata traje još devet dana. Konkurs je raspisan 15. maja, a prvi koncert održaće se 29.juna na Međunarodni dan Dunava.

32907951_2201622836541382_7839895652711530496_n

Za razliku od prethodnih godina, Dunavska sonata 2018, umesto na jednoj održaće se na 15 različitih lokacija na teritoriji Novog Sada. Koncerti će se održavati od 29. juna do 31. decembra, a za učesnike je obezbeđen prevoz do lokacije koncerta. Prijave traju do 13. juna. Zainteresovani kandidati treba da na imejl [email protected] pošalju nemontiran snimak svog izvođenja klasične kompozicije, koji ne sme biti stariji od šest meseci. Imena kandidata, ili sastava koji ulaze u uži krug za nastup biće objavljena na Fejsbuk stranici Dunavske sonate.

Uvedena je još jedna novina. Umesto novčane nagrade za najbolje učesnike, Dunavska sonata ove godine honorarom nagrađuje sve učesnike koji budu odabrani na konkursu.

  • Od osnivanja Dunavska sonata nastoji da klasičnu muziku promoviše na kreativan i inovativan način, stalnim razbijanjem klišea i ustaljenih obrazaca. Zato smo odlučili da klasičnu muziku promovišemo na što više mesta u gradu, i omogućimo što većem broju Novosađana da besplatno uživaju u najvećim delima klasične muzike – kaže Milica Trifunov predsednik Udruženja građana Dunavska sonata.

Fesival Dunavska sonata održava se od 2015. godine, s ciljem da klasičnu muziku približi svim građanima. Prva tri festivala održana su na novosadskoj plaži Štrand. A završnica prošlogodišnjeg festivala ostaće upamćena po koncertu Omladinske filharmonije “Naisus“, održanom na platou „Spensa“ kom je prisustvovalo blizu 3.000 Novosađana.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *