Intervju sa Žarkom Pribakovićem

U želji da promovišemo uspešne građane Bačke Topole, izabrali smo jednog mladog dečka, koji je prvo uspehom, a zatim i skromnošću, zaslužio da naši čitaoci saznaju nešto više o njemu.

Zarko 2Rođen u Bačkoj Topoli pre 14 godina, peto dete u porodici Živojina i Julijane, pored dve starije sestre i dva starija brata, u gostima nam je Žarko Pribaković. Ove godine mali maturant OŠ Čaki Lajoš, već uveliko uspešan mladi pevač, a najpoznatiji kao Pinkova Zvezdica.

Većina čitalaca te poznaje prateći takmičenje mladih pevača u emisiji Pinkove Zvezdice, ali bi svi voleli da znamo kako si počeo da se baviš pevanjem?

Moja učiteljica Marica Šuša me je prvi put povela u školski hor gde sam pevao pesmu “ Sve ptičice zapevale”. 2010. godine, po preporuci porodičnih prijatelja, muzičar iz velikog tamburaškog orkestra RT Novi Sad, Dubravko Isakov ( Cicko ) svratio je kod nas u kuću gde sam pevao par pesama.

Na njegovu preporuku, 2012. godine, čuveni Joca Adamov mi je napravio pesmu “Kad Te Vidim Lelo” sa kojom sam učestvovao na prestižnom dečijem festivalu “ Licidersko Srce” u Sremskim Karlovcima, i pobedio.

I naredne dve godine, 2013. i 2014. sam pobedio na istom takmičenju, a te 2014. godine okupljaju se najbolji učesnici prethodnih godina, na takmičenju “Biseri Liciderskog Srca”, gde takođe pobeđujem.

Da li si gostovao na RTS-u ?

Jesam. 2014. godine, sa Zvonkom Bogdanom, u emisiji “ Sviraj ono naše”, pevao sam pesmu “Poranila devojčica golubove da nahrani”.  Tada, kao i mnogo puta posle toga, pevao sam sa Irinom Arsenijevic, učesnicom Pinkovih Zvezdica. 2015. godine sam gostovao u emisiji Nataše Ilić sa orkestrom Miše Jankovića. Bilo je još mnogo gostovanja na raznim festivalima i priredbama, poput “Zlatne Tamburice”.

Imaš još jednu pobedu 2014. godine koju sam gledao, gde si nas sve oduševio?

Da, pevao sam na Dečijem Festivalu “Markovdanski Susreti” na Panoniji gde sam pobedio sa pesmom Bring It On Home To Me – Sam Cooke. I ove godine nastupam na istom festivalu, tačnije za par dana, 7. maja.

Imao si veliku podršku navijača!

Kao i uvek, podržavaju me moji drugovi i drugarice iz OŠ “Čaki Lajoš”, i sada ih možete videti na mojim nastupima u Pinkovim Zvezdicama.

Da li ideš u muzičku školu, sviraš li neki instrumenat?

Idem u muzičku školu u Bačkoj Topoli, gde sviram klavir, a privatno idem na časove gitare.

Da li je tvoja odluka bila da učestvuješ u Pinkovim Zvezdicama?

Za prvu sezonu Pinkovih Zvezdica sam kasno saznao, a za ovu drugu u kojoj učestvujem, zaslužne su moje sestre koje su me prijavile, i hvala im na tome.

Zarko 1Kako uspevaš da uskladiš svoje nastupe sa obavezama u školi? Ove godine si mali maturant.

Pre svega moram da se zahvalim mojoj razrednoj Đurđici Škorić, direktorici Zorici Malacko, i svim nastavnicima koji imaju razumevanja za moje obaveze, koje su sve veće sa prolascima u sledeći krug. Nadam se da ću do kraja svog nastupa u Pinkovim Zvezdicama opravdati njihovo razumevanje, i sa uspehom dočekati moju malu maturu.

Ko ti bira pesme?

U odabiru pesama najviše učestvuje moja porodica, posebno roditelji. Mnogo vremena provodimo da nađemo pesmu koja nije izvođena, a koja će ostaviti utisak na žiri, a i na publiku. Do sada smo uspevali u tome.

Mi, kao tvoji navijači, smo pristrasni i očekujemo da stigneš do superfinala, i da osvojiš jedno od prvih mesta. Koja su tvoja očekivanja?

Ovaj drugi krug takmičenja počelo je preko 6000 hiljada takmičara a trenutno se nalazim među 24 najbolja. Imam potpisan ugovor ( moji roditelji ) sa Pinkom do moje 18-te godine, i samo uz njihovu dozvolu mogu da gostujem javno na nastupima, i na drugim TV stanicama. Ovo je već veliki uspeh za mene, a moj san je ulaz u superfinale, ulazak među 10 najboljih. Još je rano reći ko su favoriti.

ja2

Do sada si imao svih pet, da li si spreman na baraž, na ispadanje, hoćemo li videti suze?

Uvek sam spreman na baraž, nije mi svejedno, ali ako ispadnem sigurno neće biti suza. Ovo je već veliki uspeh za mene.

Možeš li nam reći kako izgleda odlazak na snimanje?

Uvek odlazimo dan ranije u hotel “Balašević”, i taj dan imamo probu. Sledeći dan snimanje počinje ujutru od 9 sati. Snima se u dve grupe, ja sam trenutno u drugoj grupi. Pesme koje pevamo, ranije su date koreografima da bi se uvežbala koreografija, a mi pred nastup imamo generalnu probu sa njima kao i sa toncima. Posle toga idemo kod šminkera, i onda čekamo svoj red na nastup.

Da li imaš tremu na nastupima?

Nastupam više godina pred velikim brojem gledalaca i to mi mnogo pomaže. Treme uvek ima sve dok ne izađem na podijum i ne počnem da pevam. Posle toga više je nemam.

Kakvo je druženje među pevačima?

Druženje je super, svi su jako dobri jedni prema drugima. Mislim da niko nije zavidan. Na zadnjem nastupu imao sam problem s grlom, i da mi druga takmičarka nije dala tabletu, ne verujem da bih uspeo da otpevam pesmu. Na žalost, ta takmičarka je ispala, ali je pokazala pravo drugarstvo.

Pokupio si naše simpatije svojim nastupima, kako se nosiš sa popularnošču?

Pa lako, navikao sam se, mislim da sam ostao isti i da svoje društvo ne bih nikad menjao, nadam se ni oni mene.

Možemo li dobiti odgovor da li imaš simpatiju?

Imam, ali neću da otkrijem ko je.

I za kraj, šta bi poručio našim čitaocima i koga bi pozdravio?

Prvo bih se zahvalio svim gledaocima koji me prate na Pinku, mojim drugovima i drugaricama, svim zaposlenim radnicima moje škole koji su u više navrata skupljali novac, zahvalio bih se Mesnoj Zajednici i Opštini Bačke Topole, menjačnici “Sakal”, butiku “Endži”, porodici Šuša i svim ostalim koji su pomogli da bih mogao da učestvujem na takmičenju. Zahvaljujem se i Vama, portalu “mojabackatopola”, koja parati i obaveštava o mojim nastupima.

Da li možemo da obećamo jedan mali koncert na otvorenom, u našoj organizaciji, za sve koji te prate i koji bi voleli da te vide i čuju uživo?

Da. Odlična ideja da se na taj način zahvalim svima koji me podržavaju i koji će me i dalje podržavati u takmičenju. Prilika da svi uživo čuju sve pesme koje sam do sada pevao, i koje ću do kraja takmičenja pevati.

I mi se tebi zahvaljujemo na gostovanju. Želimo ti veliki uspeh, veći od superfinala

U narednom delu takmičenja, Žarku će uveliko biti potrebna podrška navijača. Zato, pomozimo Žarku, kada mu pomoć bude trebala, a on će nam na najbolji način to vratiti, prezentujući naš grad.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *