Dom kulture: Konkurs za božićno-novogodišnju izložbu

Dom kulture Bačka Topola i ove godine organizuje već tradicionalnu božićno-novogodišnju izložbu, i povodom toga raspisan je konkurs u sledećim kategorijama:

1. BOŽIĆNI VITLEJEMI OD PRIRODNOG MATERIALA
2. NOVOGODIŠNJE IKEBANE OD PRIRODNOG MATERIALA
3. FORMACIJE OD MEDENJAKA ČIJA JE TEMA SELJAČKA TRADICIJA (žetva, Božić, Uskrs, Slava, svadba, krštenje…)
4. TRADICIONALNI UKRASI ZA JELKE od prirodnih materijala
5. PORODIČNE I KOLEKTIVNE FOTOGRAFIJE KOJE NAM PRIKAZUJU TRADICIONALNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE

Pored izložbe, svoje mesto će imati i:

– Kutak za poklanjanje (gde očekujemo igračke ili knjige koje smo spremni nekome da poklonimo)
– Kutak za spretne ruke
– Bunar želja
– Deda Mraz
– Predstave za decu i za odrasle
– Koncert

Miris jelke, medenjaka, narandže, jabuka, orah, kuvano vino, čaj, i puno lepih želja za Novu godinu, sve to u duhu praznika koje svi volimo.

Organizatori pozivaju sve zainteresovane, kako pojedince tako i grupe (škole, institucije, udruženja, zanatlije, itd.) da doprinesu izložbi izradom medenjaka, vitlejema i novogodišnjih ikebana od prirodnih materijala. Ocenjivanjem stručnog žirija autorima najboljih radova na izložbi biće uručene nagrade u svakoj kategoriji.

Za učešće na izložbi potrebno je popuniti PRIJAVU i dostaviti u Dom kulture najkasnije do 7. decembra 2018. Prijavu, kao i sve potrebne informacije mogu se dobiti u kancelarijama Doma kulture (Glavna 12), kao i na broj telefona 024/713-515, odnosno mejl adresu: [email protected]

Svečano otvaranje izložbe je 12. decembra 2018 (sreda), u 17:00 časova u Holu bioskopske sale. Izložba će biti otvorena svakog dana do 21. decembra 2018. Predaja radova je 7. decembra 2018 između 9:00 i 11:00, odnosno 13:00 i 17:00 časova u holu bioskopske sale.

I ove godine biće moguće glasati za izložene radove. Izloženi radovi koji sakupe najviše glasova dobiće nagradu posetilaca. Takođe, svi posetioci koji glasaju potencijalni su dobitnici nagrade Doma kulture koja će biti izvučena na zatvaranju izložbe.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *