Dom kulture: Bioskopske projekcije

Dom kulture Bačka Topola organizovao je u novembru bioskopske projekcije aktuelnih domaćih filmskih ostvarenja.

U ponedeljak, 19. novembra, u bioskopskoj sali u terminima od 18.00 i 20.30h biće projektovan film Predraga Antonijevića „Zaspanka za vojnike“.

Profesor biologije, vojnik u Velikom ratu, i kasnije i pisac Stevan Jakovljević zabeležio je autentične događaje iz ratnog vihora i sećanja na svoje saborce u svom najznačajnijem delu, „Srpska trilogija“.

Reditelj Predrag Antonijević, povodom veka od okončanja Velikog rata, kao svojevrsni memorijal toj tragičnoj i slavnoj epopeji ekranizuje Jakovljevićevu „Trilogiju“ kao Zaspanku za vojnike, a scenario prema motivima ovog romana potpisuje sa Natašom Drakulić.

U filmu igraju i Aleksandar Berček, Ivan Đorđević, Marko Gvero, Nenad Okanović, Radoš Bajić, Nikola Ilić, Marko Pavlović, Stefan Radonjić, Petar Kokinović, Jovan Gulan i drugi.

U ponedeljak i utorak, 26. i 27. novembra u terminima od 16.00, 18.30 i 21.00h biće održane projekcije hit filma „Južni vetar“ koji beleži rekordnu posećenost u bioskopima širom sveta.

Južni vetar je srpski film producentskih kuća Režim, Art Vista i Arhangel studios, režisera Miloša Avramovića, po scenariju Miloša Avramovića i Petra Mihajlovića.

U životu Petra Maraša, mladog pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju da dobijaju smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom devojkom Sofijom se useljava u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni „Car“, dobro „radi“. Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promeniti kada Maraš slučajno ukrade pogrešna kola.

Glavne uloge tumače Miloš Biković, Dragan Bjelogrlić, Miloš Radonjić i pokojni Nebojša Glogovac, a film beleži neverovatnu gledanost koja je dostigla 500.000 gledalaca u bioskopima.

Ulaznice za zakazane projekcije se mogu rezrvisati lično u kancelarijama Doma kulture ili pozivom na broj telefona 713-515.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *