Dečija nedelja 2018: Dečije predstave

Povodom Dečije nedelje ove godine u organizaciji Doma kulture Bačka Topola biće održane dve dečije predstave.

U sredu, 03. 10. 2018.  u terminima od 9.00, 10.15 i 14.00h  odigraće se „TÜNDÉR ILONA” – plesno-muzička predstava na mađarskom jeziku u izvođenju Pozorišta „BAHORKA“ iz Budimpešte. Preporučeni uzrast publike su deca od 3 god. iz PU i niži razredi osnovnih škola na mađarskom nastavnom jeziku.

U četvrtak, 04. 10. 2018. u terminima od 9.00, 10.15 i 14.00h  odigraće se „Škola znanja“- dečija pozorišna predstava na srpskom jeziku. “Škola znanja” je dečija edukativna pozorišna predstava za uzrast od 4 do 11 godina. Vilenjak Dobrilo pokušava da organizuje svoj prvi koncert, iako poseduje talenat, nema dovoljno znanja da sve to isplanira. U pomoć mu pristiže sestra Vila Dobrila, koja je najbolji đak u školi i osvaja sva moguća takmičenja.
Brat i sestra Dobrilo i Dobrila će imati brojne nesuglasice oko određenih tema, ali će i deca u publici imati priliku da učestvuju. Da li će Dobrilo uspeti u svojoj nameri i šta je to što će ga sestra naučiti, ostaje da se vidi u ovoj duhovitoj predstavi.
Adaptacija i režija: Semir Gicić
Vila Dobrila: Anđela Popović
Vilenjak Dobrilo: Semir Gicić

Predstave će biti održane u pozorišnoj sali Doma kulture Bačka Topola. Planirano je maksimalno 220 posetilaca po predstavi. Ustanove sa teritorije opštine trebaju Domu kulture najaviti organizovane dolaske, a posete će se primati po redosledu prijave.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *