ZABRANJEN MOBILNI TELEFON U KAFIĆIMA ZA…

ZA NJIH JE ZABRANJEN MOBILNI TELEFON U KAFIĆIMA, U RESTORANIMA PARAVANI… Evo šta podrazumevaju strože mere ponašanja!

Udruženje ugostitelja objavilo je vodič sa nizom sigurnosnih mera koje će pomoći vlasnicima kafića i restorana kada se ponovo otvore, a među njima je i zabrana korišćenja mobilnih telefona i odlazak na pauzu za pušenje

– Pre povratka na redovne aktivnosti potrebno je detaljno čišćenje i dezinfekcija prostorija. Uz to se predlaže modifikacija gastronomske ponude i dnevnog rasporeda služenja. Lokal treba da ima redovne dostavljače zaštitnih maski, rukavica, dezinfekcionih sredstava, te paravana za stolove koji će se verovatno postavljati radi zaštite – navodi se između ostalog u vodiču za ugostitelje.

Takođe, u dokumentu se navodi da će se mušterije za plaćanje računa koristiti samo karticu, ne i gotovinu.

– Osoblje će na poslu morati da nosi radnu odeću i obuću, uniforma mora da bude čista, da stalno peru ruke i koriste maske. Zabranjeno je u radnoj odeći izlaziti na pauzu za cigaretu, a ne dozvoljava se tokom rada ni korišćenje mobilnih telefona zbog mogućeg prenošenja zaraze – piše u vodiču.

Takođe, nakon primanja porudžbine, a pre služenja gostima, limenke i flaše sa pićem moraju se dezinfikovati.

I stolovi moraju da budu na udaljenosti od 1,5 metara. – U restoranima brze hrane biće obavezna ugradnja plastičnih paravana na stolovima kako bi se odvojili gosti. Kad je u pitanju služenje švedskog stola, obavezno je da hrana bude zaštićena, a pribor za jelo gostima treba da daje osoblje – samo su neke od mera koje je propisalo Udruženje ugostitelja.

 

3 komentara

  1. U BT ne postoji zakonodavno telo koke bi ove odredbe sprovelo. Ugostiteljski objekti rade na crno na oci svih gradjana. Sa inspekcijama nemaju problema, jer se poznaju. A o dolasku Somborskih inspekcija u hrad dobijaju informaciju od dobrostojeceg advokata (to samo oni najodaniji, a ostali mali privatnici i ugostitelji placaju kazne). I to je tako ovde vec 20 godina. I onda se topolacani cude sto je pola grada u prethodne 4 godine otislo u inostranstvo. Pa ljudi nemaju izbora, jer je pohlepa i neodgovornost opstine i organa vlasti prema gradu uopste, davnih dana otisla van granica normalnog i podnosljivog. U gradu su ostali vlastela i robovi njihovog prljavog i pohlepnog sistema, koji se i dalje bore i nadaju boljem sutra. Svaka Vam cast! Da nije tuzno sta ste nam uradili sa gradom, bilo bi smesno, jer ste toliko preterali kradjom i lazima, da sada imate problem sa radnom snagom i sve tanjim novcanikom. Gradjani sve vide i nezaboravljaju. A ko je u ovoj celoj prici pas, a ko nije, to procenite sami! Ziveli!

     
  2. Ovo sve lici na sektu

     
  3. Ovo je vrhunac idiotizma. Sad cemo svi lepo kljuc u bravu i n biro rada!!!

     

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *