Simović: „Ne gradimo bazen za bilo koju izbornu kampanju već da služi decenijama“

Povodom događaja sa zastojem na izgradnji bazena i nastavka radova obratio nam se poverenik opštinskog odbora SNS-a za Bačku Topolu Nemanja Simović

„Čim smo dobili informaciju od nadzornog organa i izvođača radova da je kvalitet zemljišta loš zbog velike količine ilovače, a do tog saznanja se ne može doći pre kompletnog iskopa, zaustavili smo radove i angažovali stručnjake sa Građevinskog fakulteta u Beogradu koji su nakon detaljne analize i ispitivanja dali svoju stručnu analizu. 

Mi želimo da izgradimo stabilan i čvrst objekat i ne gradimo novi bazen za bilo koju predstojeću izbornu kampanju već da decenijama služi našim sugrađanima. Iz tog razloga postavljamo 205 sipova na dubinu od 13 do 15 metara koji će garantovati stabilnost objekta. Već su u toku radovi na nasipanju tucanika koji će biti završeni do četvrtka kada se radi ispitivanje zbijenosti a u subotu kreću radovi na postavljanju sipova. Armaturni koševi su već na gradilištu a završetak ovih radova se planira do 29.09 2019. godine.

Važno je napomenuti da postavljanje sipova ni na koji način neće ugroziti okolne objekte.

Istrajali smo u nameri da novi bazen bude izgrađen na prostoru gde je bio stari iz više razloga. Zajedno sa novim stadionom koji je takođe u izgradnji to će biti lep sportski centar uz sve druge prateće sadržaje. Namera nam je da po završetku izgradnje novog bazena  sa radom počne i škola plivanja za naše najmlađe sugradjane i sigurni smo da će roditeljima biti lakše da decu dovedu u centar grada nego negde na periferiju.

Iskoristiću priliku da napomenem da privodimo kraju veliki broj drugih projekata. Za nekoliko dana predajemo na upotrebu Vidovdansku ulicu koja je uz nove trotoare, parking mesta i rasvetu u velikoj meri ulepšala centar grada. Intenzivno se asfaltiraju ulice u selima a kreću i radovi na postavljanju novog krova na objektu bivšeg hotela u centru. Kompanija Midmas svoj novi pogon u Industrijskoj zoni otvara u oktobru mesecu a nova Mlekara sa radom počinje tokom novembra meseca.“ – Istakao je Simović.

 

PO PROJEKTU OPŠTINE BAČKA TOPOLA ZA SUFINANSIRANJE PROIZVODNJE MADIJSKIH SADRŽAJA IZ OBLASTI JAVNOG INFORMISANJA U 2019. GODINI

 

9 komentara

 1. Tu ulicu predstavljaju kao da su asfaltirali do Peste u najmanju ruku. Hotel nikad nece biti gotov, a za bazen isto cisto sumnjam. Kad ce da se asfaltira put do Pacira i Idjosa koji je u stanju da samo traktori mogu njima da prolaze! Sve to sto rade je sminka a sa stvarnim problemima se ne bave.

   
 2. Svetlana Zobnatica

  Upućeno poštovanom pronevereniku oštinskog odbora SNS G-dinu Simoviću,

  Navodite:
  „Čim smo dobili informaciju od nadzornog organa i izvođača radova da je kvalitet zemljišta loš zbog velike količine ilovače, a do tog saznanja se ne može doći pre kompletnog iskopa, zaustavili smo radove“…

  G-dine Simoviću, niste Vi a ni zagovornici projekta, baš na tom mestu tj u Gradskom parku, od juče na našoj lokaciji, Vi ste za taj problem znali i pre nego što ste krenuli u tu avanturu zvanu „još milion koji… dajte građani nama vi… pa ćemo vam narode složno pevati svi“

  Navodite:
  „Istrajali smo u nameri da novi bazen bude izgrađen na prostoru gde je bio stari iz više razloga. Zajedno sa novim stadionom koji je takođe u izgradnji to će biti lep sportski centar uz sve druge prateće sadržaje“.

  G-dine Simoviću, uz dužno poštovanje, rekla bi da ste zaista istrajali. Ali ko ste to vi koji ste istrajali…bojim se da ste vi, upravo oni koji zagovaraju ideju o fudbalu kao nešto što mora da se širi medju populacijom do te mere, da ćemo morati i naše bake da upisujemo u škole fudbala, jer možda će to biti jedan, ako ne i jedini način da koriste taj bazen što se pravi. Dakle pitanje je ko će imati prioritet u korišćenju bazena, ili će građanstvo imati tek po neki termin za rekreaciju? Nemojte mi uzeti za zlo, ali postoji opravdana sumnja među ljudima da je ovo još jedan vid prevare, tanano provučene kroz redove nama već odavno otpevane i znane pesme.

  Navodite:
  „Važno je napomenuti da postavljanje sipova ni na koji način neće ugroziti okolne objekte“.
  ( prevedeno na narodski jezik: intimni odnosi straga ne ugrožavaju život i ne umanjuju procenat naše životne aktivnosti i ne čine nas invalidima…ali postoji opravdana bojazan da nešto popuca)

  Ova rečenica je prezentovana naglašenije nego ostatak teksta….zašto dajete akcenat baš na njoj? Ko daje garant za to ? Vi? Mogu li vlasnici objekata u neposrednoj blizini doćii da im se napismeno potvrdi ? Ja Vam verujem, ali da li neko može potpisati ovu tvrdnju?

  Pozdravljam Vas, i želim Vam puno uspeha u daljem radu.

   
 3. Svaka investicija vam je predizborna kampanja, s kojom praktično ne prestajete od izbora do izbora.
  Zašto se hvalite pojedinim „uspesima“ kad to treba da je normalno funkcionisanje svake vlasti, ali pre svega da budete u funkciji građana i nadasve pošteni.
  Dali je sve to tako?!

  Pa vi gospodo iz vladajuće strukture od dolaska na vlast (prošlo je punih 7 godina) obećavate nove investicije, a pre svega zapošljavanje.
  Jel od dolaska na vlast pričate o završewtku bazenu, učeničkog doma i hotela u centru grada, a sada pred izbore tobože intezivirate radove, pa šta je to ako ne predizborna kampanja?!

  Govorite o ulici Vidovdanskoj, pa to je i mnoge druge ulice trebalo davno srediti, pa zašto hvalospevi?

  Medije iz budžeta finansirate, pa ih slušajući i čitajući kod nas teče med i mleko, a istina je sasvim drugačija!
  Posle više od 7 godina vaše vladavine, kažete da otvarate dve fabrike. Šta je tu za pohvalu, date besplatno građevinsko zemljište i druge podsticaje nekim investitorima, a onda shvatite (ili nećete da shvatite) da u Bačkoj Topoli nema radne snage, jer pre svega neće da rade za 300 evra, a mnogi odoše van ove zemlje.
  Pa zar i to smatrate vašim uspehom?!

  Imamo mi gospodo puno sirotinje i mnogo većih problema u našoj sredini, ali koje vi očito nećete da vidite.
  O velikoj nemaštini, jadu i bedi, ali i potrebama građana Bačke Topole bi se ovde moglo pisati naširoko i nadugačko, i to sa očitim dokazom vaše nemarnosti i nehajnosti za ove građane i njihove probleme, a koje očito vi nećete ili ne želite da vidite, a ponajmanje rešavate.

  Pogotovo ste skloni partiskom udomljavanju u javna preduzeća i na bolja radna mesta, imam skoro jedan očiti primer, da ga ne imenijem, ali da je samo taj primer…!

  Što je najbitnije kod svih investicija, zašto građanima ne polažete račune za utrošena finansisko-materijalna sredstva, pa to i jesu pare naših građana koje slivaju u opštinski budžet. Da nam kažete kako se biraju izvođači radova, i zašto određeni radovi koštaju toliko koliko koštaju?! Pa vi svojim ponašanjem dovodite građane u opravdanu sumnju, svaki utrošeni dinar treba da je transparentan i podložan kontroli.

  Kad smo kod kontrole (neću spominjati nalaz DRI iz 2014. godine), imam informaciju da je 4. jula 2019. godine doneto Rešenje SO Bačka Topola o formiranju Odbora za borbu protiv korupcije. Isti mi izvor kaže, da se Odbor nije sastao do današnjeg dana, a videvši sastav pojedinih u Odboru čisto sumnja i da će se sastajati. Znači, najobičnija farsa, kako bi narod pomislio da se lokalna vlast bori protiv korupcije, a pre svega u svojim redovima.

  Kada se ova vlast zapitala i pomogla da razrešimo problem zagađenja vazduha i rečice Krivaje (Žibel, Perutina…), kada je krenula u rešavanje gradske kanalizacije (oko 70% građana ima septičke jame), i mnoga, mnoga druga životna pitanja. Možda je ovo unosnije što se sada radi i lepše za slikanje i stranačke promocije?!

  Da više ne dužim, ovo su sve dobronamerne kritike, i budite ubeđeni da na ovaj način ne očekujte na proleće podršku na izborima.

   
 4. Majke ti ko da svojim parama gradite….Ama shvatite vise da to niste Vi nego Mi finansirali!!! Od cijih para se gradi? Sve mi se cini da vas nema mi bi pomrli od gladi….Bice izbori…Kolo srece se nadajmo se okrece…

   
 5. [email protected] ako ćemo baš realno i ovi prethodni su 20 godina samo uzimali i ništa nisu izgradili. Ovi barem nešto „realno“ rade 😉

   
 6. …smo dobili informaciju… od koga? koji mi?
  …zaustavili smo radove i angažovali stručnjake … ko je tačno zaustavio radove? Simović je šta? Predradnik? Inženjer?
  …Mi želimo … pitaš li nekad: sta MI želimo?
  …postavljamo 205 sipova … zar je Nemanja gradjevinac?
  …Istrajali smo u nameri… Kao da ste imali otpor od gradjana
  …Intenzivno se asfaltiraju ulice u selima … KOJIM selima, koje ulice, u kojoj dužini

  O gradnji bazena treba da govori stručnjak, a ne partijski aparatčik, pri tom član svake partije koja je na vlasti.

   
  • Ja ne znam za vas, cemu tolika nervoza.. pa ja vise zalim za starim bazenom,u letnjem periodu se tamo bar mogla voditi ljubav i svasta nesto,vi se tu raspravljate oko „gradnje“ novog,slepi ste kod ociju.. 😀

    
 7. Pokojni Toza

  Koliko je kostala manifestacija na trgu da se narodu zamazu oci kako je sve lepo i divno?????
  Amadeus,Baja,Magdika i drugi aj ovamo racun da vidimo gde se bacakaju novci…
  Probudite se ljudi vise,od tog bazena i svih tih projekata stavili milione na svoje racune….
  Pa samo je 50 miliona kostalo spajanje vidovdanske sa dunavskom,parce od 100 metara asfalta..

   
 8. Dragi SNS-ovci i njihovi simpatizeri,
  Ne znam da li ste primetili da u B.Topoli NEMA mladih? Ne znam da li ste primetili da mesecima stoje natpisi po lokalima “ potreban radnik/ca „? Ne znam da li razumete da ovo sto vi radite nije normalno i da nas unistava? To sto zaposljavate vase “ strucne “ kadrove gde stignete, sto se ne vade iz kafica i odatle vode opstinu, ne znam samo gde je vode….ili znam?
  Sram vas bilo, ulica od 100m asfaltirana kao da ste auto put asfaltirali….cistite kanale? To je za pohvalu? To su vam obaveze koje treba da radite a ne radite ih!!!! Ali dobro….dok je nama nas, sendvic, crvena i imate glas…zato i jesmo tu gde smo sada, na dnu!

   

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *